24. märts 2020

Imelihtne šokolaadikook

Ma loodan, et kõikidel läheb hästi! Püsige ilusti kodus ning leidkem antud olukorras pigem võimalust leida nüüd rohkem aega endale, perele ning miks mitte ka söögitegemisele. On ju tavaline, et pidevalt on kiire ja rutt kuhugi ning tihti jäävad tähelepanuta pisikesed toredad asjad! Nüüd on see võimalus:)

Aga retsepti juurde minnes, siis see oli laupäev, kui võtsin instagramis üle Fazer Eesti konto. Jagasin sel lehel erinevaid retsepte, ideid ja oma igapäevategemisi ning ühtlasi jagasin ühe retseptina ka sedasama tummist šokolaadikooki. See kook valmib tõepoolest ääretult lihtsalt ning on muidugi mõnus šokolaadipahvak maitsemeeltele. Tegelikult on võimalik selles koogi ära kasutada kompvekid, mis kappi seisma on jäänud. Meil kodus kipub selliseid komme miskipärast  väga tihti olema ning nii on neid hea kuskil koogis ära kasutada. Selles koogis saad seda teha! Muidugi on see kook kõige parem külma jäätisega, aga kui see kodus puudub, siis nautige seda kooki lihtsalt hea kange kohviga!


150 g sulatatud võid
2 sl õli
150 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola
50 g magustamata kakaopulbrit
75 g tumedat šokolaadi (Fazer)
75 g šokolaadikomme või tavalist šokolaadi


Sega omavahel või, õli ja suhkur. Lisa munad ning mikserda tainas heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel. Sulata šokolaad vesivannil, haki kommid väiksemateks tükkideks.

Lisa kuivained segades või-munasegule. Lisa ka ettevaatlikult sulatatud šokolaad ja kommid. Sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas ümmargusse koogivormi (20cm) ning küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails