14. detsember 2017

Brokoli-kanakotletid ... ja populaarsematest retseptidest hetkel!

Ilmselgelt on inimesed juba jõululainel. Minuga on samad lood - terve kodu on jõuluehteis, toad piparkoogi- ja jõululõhna täis ning küünlavalgus toas. Ka siin blogis on hetkel need kõige populaarsemad just erinevad jõuluretseptid. Kes teevad ettevalmistusi jõulusööminguteks, kes tahavad jõuluküpsetistega veidikenegi jõulusemat tunnet tekitada ning olgem ausad - erinevad küpsetised aitavad sellele imehästi kaasa! Nagu eelmiselgi aastal, siis mõtlesin, et toon ka tänavu välja hetke kõige populaarsemad postitused. Nii, et viimase kahe nädala külastatumad retseptipostitused on sellised:
  1. Piparkoogid
  2. Jõulukeeks
  3. Kõrvitsasalat (minu vanaema retsepti järgi)
  4. Sült (minu vanaema retsepti järgi)
  5. Pehme piparkook
  6. Pehmed kaneelirullid
  7. Maapähklivõi 
Selline edetabel siis ning peab ütlema, et väga saranane eelmise aasta postitusele.

Enne suuri jõulusööminguid jagan aga üht mõnusat (ja taljesõbralikku) kanakotlettide retsepti, milles on lisaks hakklihale esindatud veel tugevamaitseline parmesani juust, maitserohke tüümian ja brokoli. Viimane annab purustatuna nendele kotlettidele nii palju maitset juurde. 
Kanaliha on oma madalakalorsuse poolest vägagi tuntud ning seetõttu on kanahakklihast valmistatud kotletid meeldivalt taljesõbralikud. Samuti on kanahakkliha tekstuur seesugune, et ei vaja sidumiseks täiendavaid komponente. Seetõttu võib kanakotletid kokku vormida vaid hakklihast ning maitseainetest. (see retsept ilmus detsembrikuu alguses ka Naistelehe köögikülgedel).


Mitmele: 10 kotletti
Aeg: 20 min
Muu: Gluteenivaba! Ei sisalda muna!


175 g brokolit
450 g kanahakkliha (kintsulihast või rinnalihast)
25 g riivitud parmesani juustu
2 tl hakitud värsket tüümiani
soola

Peenesta brokoli köögikombainis peeneks puruksning sega kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta soolaga. Vormi hakklihamassist 10 kotletti ning prae keskmise kuumusega õliga kaetud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails