8. juuni 2017

Kreemjas rabarberi-kondenspiimakook

Ma ei ole üldse eriline statistika jälgija, kuid tahes-tahtmata ei jää märkamata, kuidas erinevad hooajad kergitavad kindlat tüüpi retseptide populaarsust. Tihtipeale on siia blogisse jõudnud inimesed tänu otsingusõnadele "lihtne kook" või "lihtne retsept". Ma tean, et alati pälvivad rohkelt tähelepanu erinevad koogiretseptid ning eriti hea on veel siis, kui see koogike ka tavapärasest pisut tervislikum on. Kindlasti säravad alati ka nostalgilised retseptid ja küpsetised-pirukad. Minu hiljutisest küsitlusest selgus aga, et inimesed sooviksid rohkem leida ka lihtsate õhtusöökide retsepte, mida saaks siis kiiresti valmistada näiteks peale pikka tööpäeva. Tulevad-tulevad!

Otseloomulikult on aga hetkel eriti suure tähelepanu all erinevad rabarberikoogid - on ju hooaeg:) Kõige populaarsemateks on sel aastal kujunenud rabarberikook tatrajahuga ning kiire rabarberikook. Pole ka ime, sest need on ka minu ühed lemmikud ning olen neid juba sel aastal valmistada jõudnud. Siit postitusest tuleb aga veel üks lihtne koogiretsept, mis loodetavasti sama palju tähelepanu pälvib nagu eelpoolnimetatud. Miks? Sellepärast, et see kook jääb nii mõnusalt kreemjas, kondenspiim annab meeldivalt magusust ning rabarber omakorda mahlakust. Mulle oli see kook väga-väga meeltmööda ning valmistamine oli ka lihtne. Kui tahad seda kooki oma tõelises tähesäras proovida, siis soovitan seda kooki süüa jahtunult järgmisel päeval - siis on kõik maitsed ühtlustunud ning arusaadavad.

 
500 g muretainast

Täidis:
400 g rabarberitükke, puhastatult ja kooritult
1 sl maisitärklist
1 tl kaneeli
1 sl suhkrut

Kate:
150 g toorjuustu, toasooja
350 g kondenspiima suhkruga
1 muna
Peale raputamiseks:
1 sl tuhksuhkrut

Vooderda kandiline koogivorm küpsetuspaberiga (28x22cm). Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ning suru vormi põhjale ning õigepisut ka äärtele. Sega täidise komponendid omavahel ning laota vormi. 

Katte jaoks sega toorjuust kausis korralikult lahti ning vähehaaval (pidevalt segades) lisa juurde kondenspiim. Sega sisse juurde ka muna. Vala saadud segu rabarberitele. Küpseta kooki alumisel siinil 180 kraadi juures 40 minutit. Kohe peale küpsetamist raputa kook üle tuhksuhkruga ning lase seejärel jahtuda.

Antud retsepti võib leida ka Coop kauplustes jagatavatelt retseptilehtedelt.



4 kommentaari :

  1. Väga maitsev kook tuli, aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Kas toorjuustu on mõistlik kohupiimaga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka võib proovida. Tekstuurilt jääb kook pisut teine, aga ega kohupiimaga halb ole:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails