Selle retsepti märksõnaks on „lihtne argipäevaroog”, kuna sobib tõepoolest ideaalselt ühe kiire ja toitva lõuna- või siis õhtusöögi valmistamiseks. See on roog, kus kõik saab valmis ühes ahjuvormis. Lõpptulemuseks on mõnusalt kreemine ja maitserohke roog. Kusjuures, selle toidu ettevalmistusteks kulub maksimaalselt 10 minutit, ülejäänud töö teeb ära ahjukuumus. Ühesõnaga on see ülimalt mõnus mugavusroog.
Ahjuroa valmistamiseks kasutasin ma Barilla risoni pastat, mis on väike, riisiterakese kujuline pasta. Tänu koos koore ja puljongiga ahjus küpsedes jääb see mõnusalt kreemine ja sobib kanalihaga väga hästi kokku. Soovitan kasutada kindlasti kanakintsuliha, kuna see on minu jaoks rohkem iseloomuga kui tavaline rinnafilee. Seega soovitan eelistada kindlasti kanakintsuliha -fileele. Selleks, et kogu roog saaks veel pisut särtsu juurde, siis maitsestasin enne vormi panekut kanalihad paraja koguse pestoga. Tänu sellele jääb kogu roog mõnusalt pestone.
Kui Sa soovid vaadata selle roa valmimist videoretseptina, siis soovitan seda piiluda minu instagramist: VAATA SIIT!
PS! Üks oluline info veel! E-eugesta e-poes on oktoobris KÕIK Barilla tooted -30% soodsamad! Vajuta siia, et näha täpsemaid pakkumisi!
Valmistamisaeg: 50 minutit
Kogus: neljale
1 sl toasooja võid
150 g risoni pastat (Barilla)
2 dl kanapuljongit
2 dl rõõska koort
2 küüslauguküünt
500 g kanakintsuliha
soola, pipart
100 g pestot (kasutasin Barillla pestot)
50 g mozzarellat (soovi korral)
Määri vormi põhjale või. Lisa pasta, vala juurde puljong ja rõõsk koor. Tõsta vormi poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta kanakintsuliha soola ja pipraga ning hõõru kokku pestoga, tõsta liha vormi. Küpseta rooga pöördõhurežiimil 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
Soovi korral võid lisada ka mozzarellat, mis roal mõnusalt ära sulab. Laota murendatud mozzarella peale 5 minutit enne valmimist!
Retsept valmis koostöös Eugesta Eestiga.
Proovisin eile teha. Maitse on hea, aga mitu asja siin ei klapi. Kasutasin nahaga kintsuliha (retseptis pole öeldud, kas nahaga või nahata, kas konditustatud või mitte), lõikasin tükid pooleks, sest kartsin, et kana ei küpse selliselt keedes muidu selle ajaga ära. Ei küpsenud ikka. Lõpuks hoidsin lisaks veel 15+15 min ahjus. Usun, et 40 min jätkunuks, kui tegu oleks olnud justnimelt (poolitatud) fileega või konditustatud kintsulihaga. Roog on väga-väga rasvane, ja see on tegelikult ka loogiliselt järeldatav, sest kintsuliha on rasvane, lisaks on retspetis või, puljong, vahukoor, pesto. Kuigi maitse oli kokkuvõttes (kuigi kipun arvama, et seetõttu, et läks üle tunni küpsemisest pealt krõbedaks) hea, ütleks mõni profikokk vist, et hapet ei ole, maitsed on paigast ära. Lisaks oli toit ka mage. Ju ma ei osanud kana piisavalt maitsestada. Kordamisele ei lähe, aga kui keegi tahab veel proovida, soovitaksin kindlasti kasutada kanafileed. Arvestades, et liha “keeb” rasvas, ei saa midagi kuivaks minna/jääda.
VastaKustuta