See kook on pisut erilisem, kuna kasutasin selle valmistamiseks ühe komponendina TЁRT kakaomassi. Kakaomass on siis šokolaadi “tooršokolaad” ehk puhas jahvatatud kakaoubadest saadud mass. Toatemperatuuril on see tahke ning näeb välja nagu tume šokolaadiplokk. Kui seda aga kuumutada, muutub see vedelaks pastaks (nagu sulatatud šokolaad). Sellele ei ole lisatud suhkruid ega lisaaineid ning seda kasutatakse šokolaadi valmistamiseks. Seega, sõltuvalt šokolaadi tüübist lisatakse kakaomassile teisi komponente. Ühesõnaga on see väga põnev tooraine, millega tutvuda ja mängida. Ma soovitan piiluda TЁRT kakaotoodete valikut koduelehel: tertkakao.ee Sealt leiab väga erineva valikuga kakaomasse, lisaks ka kakaopastat ja kakaod täiuslike kakaojookide valmistamiseks.
Minul oli antud koogi valmistamisel kasutusel 100% käsitöö kakaomass Grenadast, mis on kergelt kirsise maitsega. Just väga sobiv ühe luksusliku koogi valmistamiseks. Mina kasutasin siin kakaomassi sulatamiseks kuuma vahukoort, mis peale valatuna muutus väga kiiresti kakaomassi ühtseks seguks.
Kui antud koogist rääkida, siis siin said lõpptulemusena kokku šokolaad ja vaarikad ning pisut Vana Tallinna likööri, mis ideaalset kogu koogi maitset täiendab. See on mõnusalt rikkalik koogike, kus värsked vaarikad segunevad šokolaadivahuse massiga imepäraselt kokku. Koogi valmistamiseks on vaja väga vähe tooraineid ning tahenemiseks piisab ka kolmest tunnist. Ühesõnaga vägagi lihtne maius, mida võid mistahes ajal ette võtta.
Kui Sa soovid vaadata selle koogi valmistamist videoretseptina, siis piilu kindlasti ka minu Instagrami: vaata siit!
Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 35 minutit + tahenemisaeg
Põhi:
275 g Domino küpsiseid
50 g võid, sulatatuna
1 sl hapukoort
näpuotsatäis soola
Täidis:
150 g TЁRT kakaomassi
350 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl Vana Tallinna likööri
50 g suhkrut
125 g vaarikaid
Peale:
vaarikaid, tüümiani, viigimarja, füüsalit
Purusta küpsised peeneks, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm) põhja ja äärtele. Tõsta külmkappi täidise valmistamise ajaks.
Haki kakaomass peeneks. Kuumuta 150 ml koort keemiseni ja vala kakaomassile. Lase pisut seista ja sega siis ühtlaseks. Lisa liköör ja suhkur. Lase segul korralikult jahtuda. Vahusta järelejäänud 200 ml rõõska koort tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult jahtunud šokolaadimassiga.
Laota vaarikad koogipõhjale, selle peale tõsta valminud täidis. Silu see ühtlaseks ning tõsta külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.
Retsept valmis koostöös TЁRT kakaoga!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar