7. detsember 2022

 Peekoni-juustupirukas pohlamoosiga

See on üks toitev ja tummine pirukas, mis sobib söömiseks nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Sellel pirukal on pisike kiiks pohlamoosi näol, mis aga imehästi kõikide komponentidega kokku sobitub. Seega, ära seda kindlasti pirukasse lisamata jäta. Selle piruka üheks komponendiks on hummus, kui sa sellega aga üldse sõber ei ole, siis võid selle asendada ka sama koguse Valio sulatatud juustuga. Ka niimoodi maitseb see pirukas suurepäraselt. Juustuna kasuta kindlasti tugevamaitselist Forte kõva juustu, mis jääb lõpptulemusena pirukamaitses hästi tunda. Kusjuures, seesama Forte kõva juust sobib imehästi ka üheks komponendiks juustuvaagna kokkupanemisel;)

Selle piruka valmistamisel kasutasin pärmi-lehttainast, mis oli pakis ühe pika ristkülikust tainaplaadina (mitte eraldi tainaplaatidena). Võimalusel kasuta just seesugust tainast, mis ei ole eraldi väiksemateks plaatideks lõigatud. Ülejäänu on kõik lihtne, vaja vaid natuke voltida, keerutada ning siis saab juba piruka ahju küpsema panna. 

Üks mõte veel: kui plaanid minna näiteks metsamatkale, siis see pirukas on kindlasti heaks amspuks, mida kotti kaasa pakkida.

Mitmele: 8le
Valmistamisaeg: 25 minutit

500 g pärmi-lehttainast
125 g suitsupeekonit
100 g klassikalist hummust
100 g Valio Forte itaaliapärast kõva juustu
2 sl tüümiani, hakituna
2 sl pohlamoosi
musta pipart
1 lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Sulata ja seejärel voldi tainas tööpinnal lahti. Tükelda peekon ning prae pannil kergelt krõbedaks. Määri tainale hummust, laota peale peekonitükid. Riivi Forte juust ning tõsta väike peotäis kõrvale, ülejäänud juust raputa pirukale, lisa tüümian ning laota peale moos (ära määri, vaid aseta peale väikesed moosikuhjakesed). Raputa peale musta pipart.

Seejärel lõika tainas neljaks pikaks ribaks ning suru iga riba ääred omavahel kokku, et täidis jääks keskele. Keeruta riba käte abil, et tekiks kerge spiraal ning voldi ahjuplaadil esimene riba ringiks. Toimi samamoodi ka teiste tainaribadena ning keeruta need kõik järgemööda ümber eelmise tainaringi. Määri pirukat lahtiklopitud munaga ning raputa üle eelnevalt kõrvalepanudud juustuga. Küpseta pöörõhurežiimil 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Retsept valmis koostöös Valioga!



2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails