24. veebruar 2021

Lihtne rukkijahuvaht

Kui rukkijahuvahtu kirjeldada, siis on see nagu mannavaht, ainult et iseloomuga ja kerge tekstuuriga. Intensiivset rukkijahust maitset sellest magustoidust ei leia, pigem annabki see mõnusat tekstuuri ja õrna maitset, mis teeb selle kiiresti valmiva magustoidu imeheaks. Kusjuures, valmistamiseks on vaja ülimalt vähe komponente! Serveeri seda kindlasti külma piimaga!

Kogus: kuuele
Valmistamisaeg: 15 minutit + jahtumis- ja vahustamisaeg
Muu info: Mustasõstrasiirupi asemel võid kasutada ka mõnda muud siirupit. 

2,5 dl mustasõstrasiirupit
1 l vett
125 g rukkijahu
1 tl vanillisuhkrut

Pane siirup ja vesi potti ning lase sel keema tõusta. Nirista juurde jahu ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades paksenemiseni. Maitsesta vanillisuhkruga (võid soovi korral lisada ka suhkrut). Lase valminud segul korralikult jahtuda ning seejärel vahusta heledaks kohevaks vahuks.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails