26. juuni 2019

Lihtsad keerusaiad parmesani ja salaamiga

Kui suvel valitseb pisut kehvem ilm, siis võib endale kodutehtud keerusaiu kohe kindlasti lubada. Ütleme nii, et seniks kuni ilusad ilmad silmapiiril ei eksisteeri,  siis võib rannavormi pärast muretsemise tahaplaanile jätta. Seega, lubagem tutvustada - Teie ette astuvad ühed imelised keerusaiad, millel täidiseks maitserohket juustu, pisut ürte, salaamit ning kastet, mis mahlasustaseme ülespoole upitab!


Peale mõningast arutelu endaga, otsustasin nende keerusaiade valmistamiseks kasutada kergelt suitsuse mekiga  barbeque-kastet. Olin äärepealt haaramas üht heledat ürdikastet, kuid lõpuks otsustasin siiski pisut teisiti. Seesama barbeque-kaste annab juurde sellist põnevat nüanssi ning tegelikult võib neid küpsetisi vabalt ka pitsasaiade nime all serveerida. Loomulikult võite need saiakesed mistahes kastmega valmistada! Kastme lisamisel liialdada ei tasu, sest nii võib see liialt domineerima jääda ning kogu saiake mitte nii hästi küpseda. Mina lisasin umbes 2-3 sl ning see on täiesti piisav kogus.


Nende keerusaiade rullimiseks vaata spikrit siit: keerusaiade rullimine!

500 g pärmi-lehttainast
ca 2-3 sl suitsust barbeque-kastet (Hellmann´s)
50 g riivitud parmesani
50 g mozzarella juustu
50 g salaamit
1 sl hakitud ürte
pipart
muna (peale määrimiseks)


Laota (valmis rullitud) tainas tööpinnale. Määri peale kaste, seejärel raputa tainale riivitud parmesani ja väikesed mozzarella-tükid. Haki salaami väikesteks tükkideks ning laota samuti tainale. Raputa peale ürdid ja lisa pisut jahvatatud musta pipart. 

Seejärel tõsta üks taina pool teise peale. Oluline on, et tõstad taina lühemad ääred üksteise peale. Seejärel lõika tainast 6 riba. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Nüüd keera tainaribadesse keerud ning keeruta ribad kokku pätsiks. Seejärel pista see muffinivormi (kasuta ka muffinipaberit!). Meisterda samamoodi ka teised 5 pätsi. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta seejärel saiakesi 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 20-30 minutit.


Postitus valmis koostöös Hellmann´s Eestiga!

2 kommentaari :

  1. Esimene kord tehes tegin õpetuse järgi ja mu 12-kohalise muffinivormi jaoks kerkisid saiakesed nagu mühises! Nüüd tegin ühest portsust hoopis (rullisin tainast u poole võrra pikemaks) 12 tk ja mahtusid paremini vormi ära. Järgmine kord proovin vb 9ks teha, siis jäävad ilmselt mu vormile ideaalsed!
    Aga maitse - mmmmmmm, suurepärane! Kõik kiidavad, nii mees kui lapsed!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails