18. jaanuar 2016

Hõrk singi-juustustritsel

Eelmise nädala Naistelehes (13.01.16) ilmus minu 2 lemmikküpsetist. Ühte retsepti jagasin juba paar päeva tagasi (kreemine juustukook) ning teine on nüüd siinsamas Teie ees. Otseloomulikult on see pehme ja mahlane singi-juustustritsel, mida tihtipeale just tähtpäevadel teen. Sünnipäevad ei ole ju ilma magusa kringli või soolase stritslita need õiged sünnipäevad:) Kindlasti meeldib see retsept ka Teile - täidist on selles meeldivalt parajas koguses ning ka pärmitainas ise on minu alati-toimiv-retsept.


Tainas:
25g pärmi
2 sl suhkrut
1 tl soola
2,5 dl piima
u 500 g jahu
100 g toasooja võid



Täidis:
200 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
150 g sinki
4 sl peeneks hakitud tilli
200 g riivitud juustu

1 lahtiklopitid muna (peale määrimiseks)

Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi) ning vala see segades pärmile. Lisa  segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. 

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale sulatatud juust. Haki sink väikesteks tükkideks ning laota see sulatatud juustule. Lisa ka hakitud till ja 150 g riivitud juustu. Rulli tainast pikemast servast kokku, seejärel lõika rull pikuti pooleks ning põimi küpsetis kokku, ettevaatlikult rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta seejärel rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase sel rätiku alla kerkida ca 15 minutit. Seejärel pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. 5 minutit enne küpsetamise lõppu raputa peale järeleljäänud 50 g riivitud juustu.  Peale küpsemist piserda üle kergelt veega.

16 kommentaari :

  1. Eelmine nädal tegin su võrratut lillkapsagratääni ja just nüüd võtsin ahjust selle stritsli välja! :) Ei jõua söömist ära oodata...

    VastaKustuta
  2. Tuli väga väga hea välja, lisasin ainult natuke pizzamaitseainet, aitäh retsepti eest.

    VastaKustuta
  3. Rõõm kuulda, et retsept sobis ja maitsemeeltele meeldis:)

    VastaKustuta
  4. Hei !

    Võtan nädalavahetusel kindlasti ette, näeb suuerepärane välja,
    aga tahtsin uurida, olen neid kringeleid teinud palju- et leida see ideaalne, aga pole veel leidnud.

    Just mõtlen põimist, olen teinud nii ristküliku, lõiganud kolmeks, täidis sisse, ja punupatsiks põiminud- sellega küll rohkem tööd.

    Ja olen ka seda varianti proovinud, et keskelt pooleks, ja ilusti üksteise peale põiminud, aga sellega on jäänud mul täidise osa mõnest kohast kringlist väga vähe, kuna see keeru koht olnud, ning taigen sealt vaid kerkinud-
    kas on mingi nipp veel- keerata häst tihkelt ja võimalikult palju "ringe" rulli.
    Sest teil- pildilt vaadatuna näeb ikka väga hea, ja maitsev täidis igas tükis.

    Päikest!
    Enel

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Enel,

      Üldiselt soovitan taina meeldivalt õhukeseks rullida ning täidist siis tihkemalt panna. Kunagi, kui pärmitainaga alles tutvust tegin, siis rullisin tainast hästi ebaühtlaselt, aga kui korralikult lahti rullida, täidist ilusti tainalapile panna (ning see kergelt kokku suruda, et välja ei valguks), siis ei tohiks probleemi tulla:)

      Kustuta
  5. Tere jälle, oi, siis vist rullin samuti veel ebaühtlaselt. Aitäh! :)

    VastaKustuta
  6. Tere jälle, oi, siis vist rullin samuti veel ebaühtlaselt. Aitäh! :)

    VastaKustuta
  7. Kas jahu võib olla ka muu tervislikum jahu, kui nisujahu? :)

    VastaKustuta
  8. Pärmitaina valmistamisel ma ei soovita teisi jahusid kasutada. Pärm ei kerki nii nagu vaja. Küll aga võib pool kogusest asendada täisteranisujahuga.

    VastaKustuta
  9. Kas on mõeldud kuivpärmi või seda neljakandilist, mida kulmkapis hoitakse?

    VastaKustuta
  10. Kas on mõeldud kuivpärmi või seda neljakandilist, mida kulmkapis hoitakse?

    VastaKustuta
  11. Kuidas pärmitaigna küpsetist hoida, et järgmisel päeval kõvaks-kuivaks ei läheks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitaksin peale küpsetamist kindlasti piserdada kringlit veega ning jätta siis rätiku alla jahtuma:) ...ja ööseks soovitan kindlasti toidukilesse kringel pakkida!

      Kustuta
  12. mitu inimest sellest kogusest umbes saab ?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails