13. mai 2014

Isetehtud vürtsikilud

Minult on palju küsitud, et miks mulle meeldib Pärnus elada. Pole raske vastata - meeldib sellepärast, et siin saan mööda linnatänavaid tibukollase rattaga randa sõita, mööda jõekallast päikeseloojangut imetleda, saan ilma suurema pingeta ja liiklusummikuteta poodi, linna.... ükskõik kuhu! Meeldib sellepärast, et siin on vaikne, rahulik ning Pärnune omane kodusus. Meeldib sellepärast, et siin saan jalutada kahe minutiga turule, haarata kalakauplusest päeva parimaid palu, mis lõunaks pannile või marinaadi rändavad. Ja just nendest samadest hommikustest turuhetkedest ka allolev retsept.


Ma ei oleks vist õige eestlane, kui mulle ei meeldiks kiluvõileib koos muna, natukese majoneesi ja soola-pipraga... paar murulauguvart ei tee ka paha. Kui aga need traditsioonilised karbis olevad kilud asetada hetkeks kõrvale ning valmistada ise vürtsikilusid? Vot siis on lõpptulemuseks eriti head vürtsikilud, mis üllatavad oma ehtsa ja värske maitsega, millest isu vist täis ei saagi. Niisiis otsige köögikapist välja mõned vürtsid, varuge vajalik kogus kala ning muud pole vajagi.


500 g kilu
3 loorberilehte


Vürtsisegu:
2 sl meresoola
2 tl suhkrut
6 vürtsitera
6 nelki
6 kadakamarja
1 tl musta terapipart
1 tl koriandriseemneid
0,5 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl kardemoni
0,25 tl kaneeli

Pange kõik vürtsisegu koostisained uhmrisse ning uhmerdage need peeneks. Seejäre pange segu taldrikule ning püherdage kilusid vürtsisegus. Pange seejärel kalad kaussi või karpi ning pistke nende vahele mõned loorberilehed. Seejärel asetage kiludele peale raskus ning pange jahedasse marineerima vähemalt ööpäevaks.

Kilud on pärast ühepäevalist marineerimist väga head, kuid peab mainima, et seistes muutuvad need aina paremaks;)




2 kommentaari :

  1. Need pildil on küll räimed,suur pea ja suured silmad,kiludel ju pea väike ja silmad väiksed,aga olgu pealegi

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails