24. aprill 2012

Kodujuustu-kilusalat naadiga

Ongi maltsatoitude aeg käes. Viimasel nädalal olen leidnud tee oma taga aeda tihedamini kui tavapäraselt - ikka selleks et põõsa alt naati ja võilillelehti korjata, nõgeseid loomulikult ka. Tundub, et osad naadilehed muutuvad juba ohtlikult suureks. Siiski võib südamerahuga naadilehti saada ka paar meetrit eemal täiesti sobiva suurusega - ikkagist umbrohi ju. Karulauku on mul isegi ka - ainult, et pealinnast saadetud. Tarbin seda üsna kokkuhoidlikult, sest mine tea, millal järgmine karulaugusaadetis minuni jõuab. Muidugi, kui keegi teab siin Pärnus sobivaid karulaugu kasvukohti, siis palun jagage:) Heameelega korjaks mõne kimbu.


Loomulikult asendan hetkel tavapärase salatirohelise igasugu umbrohtudega, siin retseptis sai peategelaseks naat. Tegelikult pani mulle selle salati mõtte pähe Supelsakste kohviku (kes selle kohast miskit ei tea, siis veidi aega tagasi panin oma mõtted sellest kohvikust kirja SIIA).menüüs olev Nizza salat  Täpsemalt siis ubade ning päikesekuivatatud tomatite osa - muud sarnasust otsida ei tasu. Lihtne valmistada ka..... Head isu ning rohket mõttelendu umbrohutoitudega;)

kahele

250 g aedube
4 päikesekuivatatud tomatit
125 g kodujuustu
2 peotäit noori naadilehti
8 vürtsikilufileed
2 praemuna
soola, pipart

Kaste:
1 sl mett
0,75 sl soja
1,5 sl oliiviõli
1,5 sl palsamiäädikat
1 sl sinepit, mahedat

Keeda aedube soolaga maitsestatud vees mõni minut, seejärel kurna. Haki päikesekuivatatud tomatid väksemaks ning prae pannil minutike, lisa aedoad ning prae kõik läbi. Aseta praetud oasegu kaussi. Lisa juurde kodujuust ning naadilehed. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kergelt. Jaota salat taldrikutele. Aseta salatile kilufileed. Prae munad pannil nii, et kollane jääb kergelt vedel ja aseta salatile kõige peale.

Sega kastme ained omavahel (seni kuni kõik on ilusti segunenud). Nirista kaste salatile.Ongi kõik:)

PS! Kaste valmista oma maitse järgi, siin on antud vaid soovitavad kogused. Kui leiad, et tahad veidi magusamat, lisa mett. Veidi hapukamat soovides lisa juurde äädikat. Ühesünaga toimi oma maitsemeelte järgi.

....nami-namist saab erinevaid ideid, mida umbrohuga peale hakata:)



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails