16. veebruar 2012

Sibulasupp kookospiimaga

Minu vaieldamatuteks lemmikuteks on supid. Nii nagu tõeline supiarmastaja, siis valiv ma suppide osas ei ole - söön nii püreesuppe, vürtsikaid kalasuppe, suviseid külmsuppe, kui ka klassikalist ja paljudele lapsepõlve õudust meenutavat piimasuppi. Viimane on muuseas minu lemmik koos pehme-pehme saiaga, millel peal traditsiooniliselt kiht taluvõid ning paar sprotti (või kilu). Loomulikult kõige tavalisem kanasupp on see, mida võiksin süüa kasvõi ülepäeviti. Kõige klassikalisem Tom Kha meeldib mulle ka, tänu millele valmis ka seesama retsept. Õigemini öeldes, tekitas isu kookospiim, mis supis vägagi teretulnud kaaslane kanale.


4-6le

2 sibulat
2 küüslauguküünt
0,25 tl cayenne pipart
näpuotsatäis kaneeli
5 dl vett
3 dl valget veini
400 g kanafileed
õli
soola, pipart
400 g kookospiima
riivitud juustu (tavalist või miskit intensiivsema maitsega)

Tükelda sibul  ning küüslauguküüned ning prae õliga piserdatud pannil klaasjaks*. Sega sisse cayenne pipar, kaneel ning veidi purustatud musta pipart. Seejärel lisa vesi, vein ning ca 0,75 tl soola. Lase potis vaikselt podiseda 20 minutit, siis lisa kana ning keeda veel 25-30 minutit. Tõsta broilerifilee välja ning tükelda väiksemaks. Lisa supile segades juurde kookospiim ning seejärel tükeldatud broilerifileetükid. Maitsesta lõplikult ning kuumuta korraks keemiseni.

Aseta supikausside põhja umbes supilusikajagu riivitud juustu (keegi ei pahanda, kui juustu rohkem paned) ning vala peale kuum supp.  Serveeri.

* Praadides raputa sibulatükkidele peale veidi soola, see väldib sibula kõrbema minemise ohtu.

7 kommentaari :

  1. Issake kui huvitav kooslus - sibulasupp kookospiimaga. Peaks kohe ära proovima. Aga ma kujutan ette, et võib väga maitsev olla!

    VastaKustuta
  2. Tõesti huvitav, läheb proovimisele.

    VastaKustuta
  3. Mina tegin seda suppi siis kui õues oli parajalt külm... ja see supp oli kui kirss tordil:) Soojendav, veidi õhetav ja kõhtu täitev supp.

    VastaKustuta
  4. Kui suurte tükkidena broilerifilee alguses supi sisse panna tuleb?

    VastaKustuta
  5. Nii suure tükina kui on filee. Seda pole vaja väiksemaks lõigata.

    VastaKustuta
  6. Teemast vb. veidi mööda, aga kaua võiks kookospiimapurk avatuna säilida? Mul on 1,5nädalat lahti olnud purk, millel lõhn ja maitse igati head, aga ega ei tea, kuidas halvaks läinuna maitseks... Tahan kuumutamata kasutada

    VastaKustuta
  7. Juba 1,5 nädalat? Nii kaua?! Üldiselt on minul juba nädala pärast avatud kookospiima purk juba vana. Kui vananemise märke ei ole, siis kasuta aga.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails