29. detsember 2011

Sibula ja küüslauguga marineeritud lõhelõigud

See, et värske soolalõhe maitseb hästi on siililegi selge. Aga kui seda soolalõhe saab valmistatud ja söödud vaat, et liiga-liiga tihti, siis muutub asi juba veidi igavaks. Seetõttu saabki veidi toiduda mängida ja katsetada lõhega erinevaid marinaade. Miskit keerulist siin retseptis ei ole, lihtsalt kerges marinaadis ööpäevakese veetnud lõhelõigud. Võiks öelda, et kui leidub kodus pehmet saia (veel parem on iseküpsetatud), siis see retsept ei saa kohe mitte ebaõnnestuda.

300 g lõhefileed
veerand punast sibulat, õhukeste viiludena
1 küüslauguküüs, viilutatuna
1 tl soja
1 sl oliiviõli
1 sl värsket hakitud tilli
ca 1 tl meresoola
pipart

Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ning pane kaussi, lisa ülejäänud ained. Sega läbi ning pane kauss lõhetükkidega külmkappi marineerima ööpäevaks. Paku külmlaual värske saiaga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails