4. mai 2009

Lihtsalt oivaline kana-juustukeeks

/Prindi retsept/

Tegemist on tõeliselt tänuväärse küpsetisega ning oma nime igati väärt. Retsept on juhuslikult leitud vanu ajakirju sirvides 2007 aasta septembrikuu OmaMaitsest. Keeks on väga mõnusalt juustune ja tänu kanale küllaltki kosutav ja kõhtu täitev suutäis. Soovitan!


200 g grillkana liha
1 tl paprikapulbrit
150 jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1,5 dl päevalilleõli
1 dl piima
0,5 tl soola
100 g riivitud juustu
25 g sinihallitusjuustu
100 g kodujuustu
15 basiilikulehte, peeneks hakituna
pipart


Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 25 cm keeksikujuline vorm küpsetuspaberiga. Tükelda kanaliha väiksemateks kuubikuteks. Lisa kuubikutele paprikapulber ning sega kanalihaga segamini. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks, lisa 0,5 tl soola ning maitse järgi pipart. Lisa järk-järgult jahu-küpsetuspulbrisegu, suurem osa riivjuustust (jättes natuke hiljem peale raputamiseks), sinihallitusjuust, kodujuust, basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas kanalihaga vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 45 minutit. 15 minutit enne valmimist puista üle ülejäänud riivitud juustuga ja küpseta edasi. Proovi keeksi küpsust noateraga, kui see jääb puhtaks on keeks valmis.

11 kommentaari :

  1. tegin eile! :) See oli lihtsalt võrratu, viis keele alla. Mu pere oli sillas.
    Tänud retsepti eest ja suured tänud kogu selle vahva bloggi olemasolu eest.
    Minust on saanud Su bloggi tulihingeline fänn.

    VastaKustuta
  2. Oi Andra, aitäh nii armsa kommentaari eest:) Mul on see keeks aastavahetuse menüüs kirjas:)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka eelmisel nädalal seda keeksi. Minu jaoks jäi keeks liiga rasvane/lääge. Panin muidugi päevalilleõli asemel oliiviõli ja veits mandliõli, kuna päevalilleõli me pole ammu kasutanud. Ei tea kas oli oliivõli vale kasutada? Kas võiks ka vähem õli panna ja kui palju siis?
    Ja kana panin ka veidi vähe. Kaalusn kanakoiva koos naha ja kontidega, aga oleks ju pidanud ilma kaaluma.
    Lehva, lehva teie perele.
    (homme hakkan sinu pannkoogipastat tegema külalistele:D)

    VastaKustuta
  4. Ei usu, et õlis asi oli, ei oskagi aimata millest see rasvasus, endal sellist asja pole juhtunud. Retseptis antud kanakogus on aga jah mõeldud 200 g puhast kanaliha, ilma kontide ja nahata.

    VastaKustuta
  5. Ragne, kas see keeks on kõige maitsvam sama päeval või sobib järgmisel õhtul ka pakkuda?

    VastaKustuta
  6. see on ikka ahjust tulles kõige matsvam, Samas olen seda pakkunud külalistele ka järgmisel päeval. Lihtsalt olen enne veidi ahjus keeksi soojendanud.

    VastaKustuta
  7. Ka minul jäi keeks natukene liiga rasvane. Päevalilleõli ei olnud ja kasutasin sulatatud võid (1,5 dl, vb oli asi selles :), samuti ei lisanu paprikapulbrit kuna viimane kohe üldse ei meeldi :D
    Kui natukene kauem seisnud ja "rasv tahenenud" võib olla on siis asjal teine jume, aga igati toitev on küll juba 1 veel :).

    Küllaga tundub, et "Mahlane apelsinimaitseline keeks" on küll valmimas oma täies headuses ;)

    Heade soovidega,
    Sirli

    VastaKustuta
  8. Aitäh infot jagamast. Tegin seda keeksi viimati päris kaua aega tagasi, aga ei mäleta seda rasva probleemi. Aga loodame, et siis magus keeksike valmis hästi:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails