9. aprill 2014

Sidruniga Madeleine-koogikesed


See retsept oli mul blogis üleval juba ammu, ainult et nüüd on seesama küpsiseretsept läbinud väikesed muudatused ja mugandused. Seetõttu on see ka veidi uuendatud kujul nüüd siin täiesti olemas. Tegemist on äärmiselt lihtsa retseptiga, mille lõpptulemust on hea tassikese tee kõrvale ampsata. 

Kui kunagi olin vaimustatud silikoonist Madeleine-vormidest, siis nüüd olen siiski nende küpsiste küpsetamisel pööranud traditsiooniliste teflonist vormide usku - kujult tulevad ilusamad ning ka kättesaamine vormist on hästi mugav. 


2 muna
1 tl vanillisuhkrut

100 g suhkrut 2 tl riivitud sidrunikoort
100 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
115 g sulatatud ja jahutatud võid

Kuumuta ahi 190 kraadini. Vahusta mikseriga vahule munad ja suhkrud. Lisa sidrunikoor. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa veerand jahu segust muna-suhkruvahtu, sega ettevaatlikult. Seejärel lisa segusse kogu jahu ning sulatatud ja jahutatud või. Sega kergelt.

Vala tainas ¾ ulatuses Madeleine-vormi aukudesse ning küpseta 190 kraadi juures seni kuni küpsised on saanud kuldpruuni jume (ca 7-10min). Kaunista tuhksuhkru või sulatatud šokolaadiga.

11 kommentaari :

  1. Väga isuäratavad näevad välja. :) Proovisin ka Nami-Namis oleva retsepti järgi. Mänusad küpsised mmm...

    VastaKustuta
  2. need küpsised on tõesti hästi maitsvad, ja eriti lummab mind nende armas kuju

    VastaKustuta
  3. Teist korda näen juba blogis mainitud seda poodi Chez Marius. Seal on päris palju selliseid vorme, mida võiks isegi omada. Oskad Sa öelda, kas nende e-poest saab ka Eestisse tellida? Oled äkki tellinud või tead kedagi kes on tellinud? Kodulehte uurides ei selgu.

    VastaKustuta
  4. Tahtsin sealt kunagi ühte toodet osta ning saatsin neile selle kohta eraldi meili, siis oleks küll eestisse tellida saanud. Kuna aga tuli välja, et lähen ka Soome, siis jäi tellimine katki. Kas aga praegu saab - seda ei oska kommenteerida. Soovitan nendega ühendust võtta:)

    VastaKustuta
  5. Mmm, om-nom-nom-nom! Neid tahaks küll kangesti ühe pärastlõunase tee (või isegi kohvi) kõrvale haugata.. oehh :)

    VastaKustuta
  6. Just tulid ahjust ja järgmine ports küpsemas. Super head ja õhulised! 🙂 Aitäh hea retsepti eest! 🙂

    VastaKustuta
  7. hmm, kas võiks proovida ka nt minimufinipanniga? kui õiget vormi pole..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen teinud tavalise muffini vormiga, maitseomadust ei muuda. Sõime neid prantsusmaal iga päev 😋

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails