1. oktoober 2007

Krõbedad vahvlid

Õnneks on mul olemas vana hea veneaegne vahvliküpsetaja, millega tulevad kõige paremad ja krõbedamad vahvlid. Vahvleid tehes olen kasutanud tavaliselt seda retsepti. Lihtsama vastupanu teed (kuigi retsept ka ju lihtne) minnes olen vahest poest ostnud ka vilma vahvlipulbrit, aga seda vaid väga-väga äärmisel juhul.


20 tk

200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl jahu
2 dl tärklist
1,5 dl vett

Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Täida näiteks jäätise või kohupiimakreemiga ja serveeri.

81 kommentaari :

  1. Tere!!! Suur aitäh retsepti eest! Vahvlid tulid tõesti mõnusalt krõbedad! Minu jaoks ehk ainult liiga magusad, mahedama vahvli jaoks lisasin natuke piima :) Lihtsalt informeerimaks teisi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sama siin.. hullult magusad said küll.. tegin topelt portsu tainast, millele üldse suhkrut ei seganud ja lisasin selle magusale taignale juurde... sain just parajad minu jaoks, kuigi nüüd meeletuma hunniku... :D

      Kustuta
    2. See vahvllikuhi saab kindlasti kiiresti söödud:)

      Kustuta
    3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
  2. sellised näpunäited on igati oodatud:) aitäh

    VastaKustuta
  3. Hei. Mul ka samasugune veneaegne vahvlimasin, aga küpsetab aeglaselt (ca. 5 minti kulub ühe vahvli jaoks).
    Kas sinu oma teeb ka sama aeglaselt või on minu omal lihtsalt midagi viga?

    Aga see retsept on hea, tänud!

    VastaKustuta
  4. Minu oma küpsetab õhukese vahvli päris kiiresti valmis. Jõuan vaevu taigna vahvliraudade vahele panna, kui juba pean selle sealt ära võtma.

    VastaKustuta
  5. Tere Ragne
    Perekond Tarn ka kohe proovib ja annab teada :)

    VastaKustuta
  6. Täna kohe kadestan perekond Tarni, paar vahvlit tee kõrvale kuluks endalegi ära;)

    VastaKustuta
  7. Meie pere jäi ka selle retseptiga väga rahule, super head. Pealegi esimene retsept, millega õnnestus ka paksemate vahvlite tegemise masinaga need krõbedad saada:) Enamus retseptide puhul tulevad pigem "pannkoogid".

    VastaKustuta
  8. vot paksude vahvlite tegemisel pole seda retsepti proovinud....hea mõte!!

    VastaKustuta
  9. Meie kogu perega katsetasime erinevaid taignaid. See retsept oli parim, hääletuse tulemusena sai 27 punkti 30st. Väga hea retsept!!!!!!!!!!!!!!

    VastaKustuta
  10. A milleks tärklis?
    Ma lapsepõlves ikka tegin ka kogu aeg ja pole tärklist kunagi pannud.
    Ja täna ka plaanis ja ikka teen ilma tärkliseta;)

    VastaKustuta
  11. Tärklis aitab minu teada hoida krõbedust:)

    VastaKustuta
  12. Ilusad ja väga maitsvad tulid välja :) Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loodetavasti valmistasid ikka selle vana hea nõuka-aegse masinaga:)

      Kustuta
  13. Olen mitmeid retsepte proovinud, see siin on kõige parem! :)

    VastaKustuta
  14. Küpsetasin ka neid vahvleid, väga head tulid aga uuema masinaga, sest minu vana nõukaaegne läks katki. Kas seda võid saab asendada nt. õliga? aitähh :)

    VastaKustuta
  15. Kas tärklisena võib lisada ka maisitärklist või peab olema kartuli oma?
    Kairit

    VastaKustuta
  16. Vahvlid tulid krõbedad nagu lubatud, aga või sisaldus on liiga suur. Vahvlimasina Esta-2 nn rasvarenn oli pidevalt triiki väljavalgunud rasvavedelikku täis, kaant tainale peale surudes tuli rasv mullitades masina vahelt. Samuti on suhkrut liiga suur kogus, esimese kommentaari põhjal vähendasin ka suhkru kogust. Lihtsalt informeerimaks teisi :o)

    VastaKustuta
  17. Lõpuks ometi tulid krõbedad vahvlid ja mitte veneaegse masinaga tehes, igakord on lubatud ja tulemus on ikka null, kuid seekord, tuli nii nagu lubatud - krõbedad vahvlid. Aitäh hea retsepti eest ;)

    VastaKustuta
  18. Suur tänu suurepärase retsepti eest! Järgmine kord panen enda jaoks vähem suhkrut, aga nii krõbedaid vahvleid pole mul kunagi õnnestunud teha! Soovitan teistelegi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis.Ma plaanin just täna lapsega ühe vahvliteo ette võtta. Jäätis juba külmkapis ootamas;)

      Kustuta
  19. Täiesti imelised vahvlid tulid seda retsepti kasutades! "Krõbedus" sai minu silmis endale uue mõiste.. kuidagi teistsugused aga väga võrratud. Suur tänu retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda. Mul on just homme vahvlite tegemise päev:)

      Kustuta
  20. Tõepoolest väga head ja krõbedad. Eelnevate soovituste järgi vähendasin samuti suhkru kogust, oleks isegi veel võinud vähemaks võtta. Kuid jah, siiani parim vahvlite retsept.

    VastaKustuta
  21. Vahvlid tulid maitsvad ja krõbedad ning kõikidest eelnevatest retseptidest maitsesid need kõige paremini!! Suur tänu retsepti eest, nüüd saan parimaid vahvleid lapsele lasteaedagi viia!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur rõõm on kuulda, et sobilik retsept on leitud:)

      Kustuta
  22. Väga head vahvlid! Enne taigna tegemist lugesin siinsed kommentaarid läbi ja panin poole vähem suhkrut. Väga maitsvad tulid sellegipoolest!

    VastaKustuta
  23. Kui lisada veel ka tiba kardemoni, siis eriti head:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Polegi kardemoniga proovinud, aga mõte väga hea! Tänud:)

      Kustuta
  24. Suhkru kogus on küll ulmeline!
    Isegi 1dl-ga liiga magus, rääkimata 2,5dl-st.

    VastaKustuta
  25. Uskumatu... Niii heaaa !!!! Suhkrut panin tunde järgi ja kasutasin maisitärklist. Lõpptulemus on super :)

    VastaKustuta
  26. Tegin Bomanni masinaga,väga head krõbedad

    VastaKustuta
  27. Väga hea retsept. Olen ammu otsinud head krõbedate vahvlite retsepti :) Aitäh!

    VastaKustuta
  28. Pole 100 aastat vahvleid teinud, tegin täna selle retseptiga ja imehead. Vähendasin suhkrukogust ainult poolevõrra. Nii krõbedad tulevad, et pidin kasutama köögikindaid ilusa koonuse tegemiseks, ainult 3 sekundit oli aega vormimiseks. Kunagi,kui rohkem aega on, teen siinset kodujäätist ja vahvleid korraga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on endal spetsiaalne plastmassist koonus olemas, millega on ülimugav vahvleid vormida. Nii ei kõrveta väga näppe ka ära:)

      Kindlasti soovitan järgmine kord ka ise jäätist vahvlitesse pistmiseks teha. Selline kooslus on imehea!

      Kustuta
  29. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  30. Ma saadaksin pildi ka,aga siin vist ei ole võimalust? Seekord jah panin poejäätist vahvli sisse, lapsele väga meeldis. Olen teinud siinse retsepti järgi jäätist, samuti imemaitsev:)

    VastaKustuta
  31. Köök on mõnusalt vahvlilõhna tãis! Hea on lugeda suhkru kohta infot. Sai lisatud ainult 1dl ja pruuni suhkurt ning maisitärklisega! Viimasepeal vahvlid tulid! Järgminekord lisaks isegi veidi vähem suhkrut. Aitäh ja mônusat maiustamist ka teistele! :)

    VastaKustuta
  32. milliseid uuemaid masinaid kasutate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul endal on Severini vahvliküpsetaja. Vana vahvlimasin ka olemas, aga see vahest pisut jonnib ja küpsetab osadest kohtadest liiga tumedaks!

      Kustuta
  33. Mina panen näpu otsaga ka soola ja kasutan piima. Ka suhkrut panen tunduvalt vähem. Megahead tulevad. AITÄH, Ragne hea retsepti eest! Pidin 20 aastat ootama, et taas maailma parimaid vahvleid sai mekkida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest! Kusjuures piimaga ei ole ma kunagi vahvleid teinud, ikka veega. Kas lõpptulemus erineb suuresti?

      Kustuta
  34. Panin ka vähem suhkrut. Võid võib ka ilmselt vähem panna, immitseb välja raudade vahelt. Muidu head krõbedad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Krõbedus on tõesti nende vahvlite üks märksõnasid:)

      Kustuta
  35. Head vahvlid, aga või kogus oli liiga suur. Vahvlimasin ujus sulanud võist, pidin pärast masinat igalt poolt puhastama ja lisaks oli masina alla kogunenud paras sulavõi kiht. Ka vahvliraudasid ei saanud lõpuni kokku pressida, sest siis muutis see sulavõi vahvli selliseks pitsiliseks. Paneksin teinekord vähem võid. :)

    VastaKustuta
  36. Kas suhkrut võiks asendada meega? Või on mõni meevahvli retsept sul kusagil tagataskus?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suhkru võib asendada meega, seda tuleks siis lisada vastavalt maitsele. Igaks juhuks mainin, et meega jääb tekstuur pisut teine:)

      Kustuta
  37. TÄNAN retsepti eest, väga head krõbedad, kena magus suutäis, mina olen pannud nats soola juurde

    VastaKustuta
  38. Väga hea retsept. Võtsin suhkrut 2dl aga minu jaoks ikka liiga magus, järgmine kord vähendan suhkrukogust veelgi.

    VastaKustuta
  39. Nii nii hea retsept! Tõeliselt maitsvad ja krõbedad, ei jää nätsked. Ideaalne retsept, et jäätise jaoks koonuseid teha.
    Võid panin vähem ja suhkrut palju vähem, täiesti ok tulid. Tegin eile valmis, et täna külalistele jäätisega pakkuda ja endiselt on krõbedad (ei läinud nätskeks niiskusega vms). Aitäh retsepti eest!!

    VastaKustuta
  40. Halleluuja! Lõpuks ometi mu Esta nurrub õige taignaga 😀 tõeliselt head vahvlid ja homseks jääb kohvi ja pudru jaoks piim alles! 😀 ei suutnud uskuda tärklise kogust. Lugedes kommentaare seda ei mainitud seega usaldasin 😀 super hea ja aitäh ning kummardus! Terve pere naudib krõbedaid vahvleid..

    VastaKustuta
  41. Ei tea, mina saan oma odava uuekooli severiniga ka nii krõbeda vahvli, et siiamaani leian eelmisel vahvliteol maha kukkunu imepisikesi kilde.

    VastaKustuta
  42. Parim vahvliretsept ever! Võib vabalt nimetada ajatuks klassikaks 🙂 tänud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, retsept väga hää!
      Nõustun eelkõnelejatega, et suhkrut võiks vähem olla. Ehk võiks selle kohta retsepti sisse isegi väikese viite panna. Ma ise nüüd mõtlen, et kas oleks 1.5dl olnud piisav? Juurde aaab ju alati lisada kui tundub, et sai vähe magus.

      Kustuta
  43. Sai ka järgi proovitud,tulid väga väga head,aitähh retsepti eest🥰

    VastaKustuta
  44. Väga pro ja äge megavahvlid hea maitsev

    VastaKustuta
  45. Väga hea retsept! Natuke magus oli. Panin suhkrut 200, järgmine kord panen veel vähem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaaa, suhkrut võib lisada vastavalt oma maitse järgi:)

      Kustuta
  46. Tärklist oli liiga palju ja vahvlid tulid kivikõvad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas teised ained läksid ikka õigesti? Äkki sai jahu liialt palju lisatud.

      Kustuta
  47. Djuunisin veidi retsepti. 😉
    Kuna jõuludest säilinud veel külkapis piparkoogi taigent, siis ühele portsule lisasin pool kg piparkoogi tainast ja suurendasin tunde järgi vedeliku hulka. Nooo…. Tulid väga mõnusad vürtsikad ning krõbedad ☺️

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails