Õnneks on mul olemas vana hea veneaegne vahvliküpsetaja, millega tulevad kõige paremad ja krõbedamad vahvlid. Vahvleid tehes olen kasutanud tavaliselt seda retsepti. Lihtsama vastupanu teed (kuigi retsept ka ju lihtne) minnes olen vahest poest ostnud ka vilma vahvlipulbrit, aga seda vaid väga-väga äärmisel juhul.
20 tk
200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl jahu
2 dl tärklist
20 tk
200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl jahu
2 dl tärklist
1,5 dl vett
Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Täida näiteks jäätise või kohupiimakreemiga ja serveeri.
Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Täida näiteks jäätise või kohupiimakreemiga ja serveeri.
Tere!!! Suur aitäh retsepti eest! Vahvlid tulid tõesti mõnusalt krõbedad! Minu jaoks ehk ainult liiga magusad, mahedama vahvli jaoks lisasin natuke piima :) Lihtsalt informeerimaks teisi :)
VastaKustutasama siin.. hullult magusad said küll.. tegin topelt portsu tainast, millele üldse suhkrut ei seganud ja lisasin selle magusale taignale juurde... sain just parajad minu jaoks, kuigi nüüd meeletuma hunniku... :D
KustutaSee vahvllikuhi saab kindlasti kiiresti söödud:)
KustutaBlogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Kustutasellised näpunäited on igati oodatud:) aitäh
VastaKustutaHei. Mul ka samasugune veneaegne vahvlimasin, aga küpsetab aeglaselt (ca. 5 minti kulub ühe vahvli jaoks).
VastaKustutaKas sinu oma teeb ka sama aeglaselt või on minu omal lihtsalt midagi viga?
Aga see retsept on hea, tänud!
Minu oma küpsetab õhukese vahvli päris kiiresti valmis. Jõuan vaevu taigna vahvliraudade vahele panna, kui juba pean selle sealt ära võtma.
VastaKustutaTere Ragne
VastaKustutaPerekond Tarn ka kohe proovib ja annab teada :)
Täna kohe kadestan perekond Tarni, paar vahvlit tee kõrvale kuluks endalegi ära;)
VastaKustutaMeie pere jäi ka selle retseptiga väga rahule, super head. Pealegi esimene retsept, millega õnnestus ka paksemate vahvlite tegemise masinaga need krõbedad saada:) Enamus retseptide puhul tulevad pigem "pannkoogid".
VastaKustutavot paksude vahvlite tegemisel pole seda retsepti proovinud....hea mõte!!
VastaKustutaMeie kogu perega katsetasime erinevaid taignaid. See retsept oli parim, hääletuse tulemusena sai 27 punkti 30st. Väga hea retsept!!!!!!!!!!!!!!
VastaKustutaOi kui lahe. Väga hea tulemus ikka:)
VastaKustutaA milleks tärklis?
VastaKustutaMa lapsepõlves ikka tegin ka kogu aeg ja pole tärklist kunagi pannud.
Ja täna ka plaanis ja ikka teen ilma tärkliseta;)
Tärklis aitab minu teada hoida krõbedust:)
VastaKustutaIlusad ja väga maitsvad tulid välja :) Aitäh!
VastaKustutaLoodetavasti valmistasid ikka selle vana hea nõuka-aegse masinaga:)
KustutaOlen mitmeid retsepte proovinud, see siin on kõige parem! :)
VastaKustuta:)
VastaKustutaKüpsetasin ka neid vahvleid, väga head tulid aga uuema masinaga, sest minu vana nõukaaegne läks katki. Kas seda võid saab asendada nt. õliga? aitähh :)
VastaKustutaMa soovitaksin ikka võiga valmistada:)
KustutaKas tärklisena võib lisada ka maisitärklist või peab olema kartuli oma?
VastaKustutaKairit
Ja, võib ka maisitärklis olla!
KustutaVahvlid tulid krõbedad nagu lubatud, aga või sisaldus on liiga suur. Vahvlimasina Esta-2 nn rasvarenn oli pidevalt triiki väljavalgunud rasvavedelikku täis, kaant tainale peale surudes tuli rasv mullitades masina vahelt. Samuti on suhkrut liiga suur kogus, esimese kommentaari põhjal vähendasin ka suhkru kogust. Lihtsalt informeerimaks teisi :o)
VastaKustutaLõpuks ometi tulid krõbedad vahvlid ja mitte veneaegse masinaga tehes, igakord on lubatud ja tulemus on ikka null, kuid seekord, tuli nii nagu lubatud - krõbedad vahvlid. Aitäh hea retsepti eest ;)
VastaKustutaSuur tänu suurepärase retsepti eest! Järgmine kord panen enda jaoks vähem suhkrut, aga nii krõbedaid vahvleid pole mul kunagi õnnestunud teha! Soovitan teistelegi :)
VastaKustutaTore, kui meeldis.Ma plaanin just täna lapsega ühe vahvliteo ette võtta. Jäätis juba külmkapis ootamas;)
KustutaTäiesti imelised vahvlid tulid seda retsepti kasutades! "Krõbedus" sai minu silmis endale uue mõiste.. kuidagi teistsugused aga väga võrratud. Suur tänu retsepti eest! :)
VastaKustutaSeda on väga tore kuulda. Mul on just homme vahvlite tegemise päev:)
KustutaTõepoolest väga head ja krõbedad. Eelnevate soovituste järgi vähendasin samuti suhkru kogust, oleks isegi veel võinud vähemaks võtta. Kuid jah, siiani parim vahvlite retsept.
VastaKustutaTore on kuulda tagasisidet, aitäh:)
VastaKustutaVahvlid tulid maitsvad ja krõbedad ning kõikidest eelnevatest retseptidest maitsesid need kõige paremini!! Suur tänu retsepti eest, nüüd saan parimaid vahvleid lapsele lasteaedagi viia!
VastaKustutaSuur rõõm on kuulda, et sobilik retsept on leitud:)
KustutaVäga head vahvlid! Enne taigna tegemist lugesin siinsed kommentaarid läbi ja panin poole vähem suhkrut. Väga maitsvad tulid sellegipoolest!
VastaKustutaKui lisada veel ka tiba kardemoni, siis eriti head:)
VastaKustutaPolegi kardemoniga proovinud, aga mõte väga hea! Tänud:)
KustutaSuhkru kogus on küll ulmeline!
VastaKustutaIsegi 1dl-ga liiga magus, rääkimata 2,5dl-st.
Seda võib vabalt oma maitsemeeltele korrigeerida:)
KustutaUskumatu... Niii heaaa !!!! Suhkrut panin tunde järgi ja kasutasin maisitärklist. Lõpptulemus on super :)
VastaKustutaSeda on tore kuulda:)
KustutaTegin Bomanni masinaga,väga head krõbedad
VastaKustutaVäga hea retsept. Olen ammu otsinud head krõbedate vahvlite retsepti :) Aitäh!
VastaKustutaNo super hea kuulda:) Tänud tagasiside eest!
KustutaPole 100 aastat vahvleid teinud, tegin täna selle retseptiga ja imehead. Vähendasin suhkrukogust ainult poolevõrra. Nii krõbedad tulevad, et pidin kasutama köögikindaid ilusa koonuse tegemiseks, ainult 3 sekundit oli aega vormimiseks. Kunagi,kui rohkem aega on, teen siinset kodujäätist ja vahvleid korraga.
VastaKustutaMul on endal spetsiaalne plastmassist koonus olemas, millega on ülimugav vahvleid vormida. Nii ei kõrveta väga näppe ka ära:)
KustutaKindlasti soovitan järgmine kord ka ise jäätist vahvlitesse pistmiseks teha. Selline kooslus on imehea!
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaMa saadaksin pildi ka,aga siin vist ei ole võimalust? Seekord jah panin poejäätist vahvli sisse, lapsele väga meeldis. Olen teinud siinse retsepti järgi jäätist, samuti imemaitsev:)
VastaKustutaKöök on mõnusalt vahvlilõhna tãis! Hea on lugeda suhkru kohta infot. Sai lisatud ainult 1dl ja pruuni suhkurt ning maisitärklisega! Viimasepeal vahvlid tulid! Järgminekord lisaks isegi veidi vähem suhkrut. Aitäh ja mônusat maiustamist ka teistele! :)
VastaKustutamilliseid uuemaid masinaid kasutate?
VastaKustutaMinul endal on Severini vahvliküpsetaja. Vana vahvlimasin ka olemas, aga see vahest pisut jonnib ja küpsetab osadest kohtadest liiga tumedaks!
KustutaMina panen näpu otsaga ka soola ja kasutan piima. Ka suhkrut panen tunduvalt vähem. Megahead tulevad. AITÄH, Ragne hea retsepti eest! Pidin 20 aastat ootama, et taas maailma parimaid vahvleid sai mekkida.
VastaKustutaTänud tagasiside eest! Kusjuures piimaga ei ole ma kunagi vahvleid teinud, ikka veega. Kas lõpptulemus erineb suuresti?
KustutaPanin ka vähem suhkrut. Võid võib ka ilmselt vähem panna, immitseb välja raudade vahelt. Muidu head krõbedad!
VastaKustutaKrõbedus on tõesti nende vahvlite üks märksõnasid:)
KustutaHead vahvlid, aga või kogus oli liiga suur. Vahvlimasin ujus sulanud võist, pidin pärast masinat igalt poolt puhastama ja lisaks oli masina alla kogunenud paras sulavõi kiht. Ka vahvliraudasid ei saanud lõpuni kokku pressida, sest siis muutis see sulavõi vahvli selliseks pitsiliseks. Paneksin teinekord vähem võid. :)
VastaKustutaMuidugi! Ikka nii, et retsept endale sobiv oleks:)
KustutaKas suhkrut võiks asendada meega? Või on mõni meevahvli retsept sul kusagil tagataskus?
VastaKustutaSuhkru võib asendada meega, seda tuleks siis lisada vastavalt maitsele. Igaks juhuks mainin, et meega jääb tekstuur pisut teine:)
KustutaAitäh!
VastaKustutaTÄNAN retsepti eest, väga head krõbedad, kena magus suutäis, mina olen pannud nats soola juurde
VastaKustutaRõõm:)
VastaKustutaVäga hea retsept. Võtsin suhkrut 2dl aga minu jaoks ikka liiga magus, järgmine kord vähendan suhkrukogust veelgi.
VastaKustutaNii nii hea retsept! Tõeliselt maitsvad ja krõbedad, ei jää nätsked. Ideaalne retsept, et jäätise jaoks koonuseid teha.
VastaKustutaVõid panin vähem ja suhkrut palju vähem, täiesti ok tulid. Tegin eile valmis, et täna külalistele jäätisega pakkuda ja endiselt on krõbedad (ei läinud nätskeks niiskusega vms). Aitäh retsepti eest!!
Rõõm! Tänud tagasiside eest:)
KustutaHalleluuja! Lõpuks ometi mu Esta nurrub õige taignaga 😀 tõeliselt head vahvlid ja homseks jääb kohvi ja pudru jaoks piim alles! 😀 ei suutnud uskuda tärklise kogust. Lugedes kommentaare seda ei mainitud seega usaldasin 😀 super hea ja aitäh ning kummardus! Terve pere naudib krõbedaid vahvleid..
VastaKustutaSuur rõõm seda kuulda:)
KustutaEi tea, mina saan oma odava uuekooli severiniga ka nii krõbeda vahvli, et siiamaani leian eelmisel vahvliteol maha kukkunu imepisikesi kilde.
VastaKustutaParim vahvliretsept ever! Võib vabalt nimetada ajatuks klassikaks 🙂 tänud!
VastaKustutaNii tore :)
KustutaAitäh, retsept väga hää!
KustutaNõustun eelkõnelejatega, et suhkrut võiks vähem olla. Ehk võiks selle kohta retsepti sisse isegi väikese viite panna. Ma ise nüüd mõtlen, et kas oleks 1.5dl olnud piisav? Juurde aaab ju alati lisada kui tundub, et sai vähe magus.
Tänud tagasiside eest :)
KustutaSai ka järgi proovitud,tulid väga väga head,aitähh retsepti eest🥰
VastaKustutaSuuuurepärane:)
KustutaVäga pro ja äge megavahvlid hea maitsev
VastaKustutaVäga hea retsept! Natuke magus oli. Panin suhkrut 200, järgmine kord panen veel vähem.
VastaKustutaJaaa, suhkrut võib lisada vastavalt oma maitse järgi:)
KustutaTärklist oli liiga palju ja vahvlid tulid kivikõvad.
VastaKustutaKas teised ained läksid ikka õigesti? Äkki sai jahu liialt palju lisatud.
KustutaIdeaalne taigen
VastaKustutaDjuunisin veidi retsepti. 😉
VastaKustutaKuna jõuludest säilinud veel külkapis piparkoogi taigent, siis ühele portsule lisasin pool kg piparkoogi tainast ja suurendasin tunde järgi vedeliku hulka. Nooo…. Tulid väga mõnusad vürtsikad ning krõbedad ☺️
Hea mõte:)!
Kustuta