13. oktoober 2023

Vaarika-juustukook

See küpsetis on juustukoogile omaselt kreemine, millel maitse täiustamiseks lisatud värskeid vaarikaid. Talvisel hooajal võid kasutada külmutatud vaarikaid, mida kindlasti ära eelnevalt üles sulata! PS! See kook on parim jahtunult!

Retsept ilmus ka Naistelehe köögirubriigis (12.07.2023).


Valmistamisaeg: 35 min + küpsemis-ja tahenemisaeg
Kogus: 10le

300 g pärmi-lehttainast
400 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl nisujahu
1 dl vahukoort
50 g valget šokolaadi
150 g vaarikaid

Kata lahtikäiv koogivorm (Ø22cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga kokku. Kasuta koogipõhjaks pärmi-lehttainast, võimalusel osta juba valmisrullitud tainas. Laota tainas (üle) vormi. Soovi korral või taina ilusti parajaks lõigata. Tõsta vorm külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Sega toorjuust kausis lahti, lisa suhkrud ning seejärel ükshaaval munad, segades iga muna lisamise järel lusikaga ühtlaseks. Lisa täidisesse jahu, sega. Vala juurde koor ning sega see täidisesse.Tükelda šokolaad. Tõsta vorm külmkapist ja aseta šokolaaditükid vormi põhjale Vala valminud täidis vormi ja silu ühtlaseks.

Lisa täidisele vaarikad, surudes need kergelt toorjuustusegusse. Küpseta kooki 185 kraadi juures 35-40 minutit. Seejärel jäta kook suletud ahjuuksega ahju järelküpsema 15 minutiks.

Tõsta kook ahjust. Õigesti küpsenud kook võbeleb kergelt keskosast. Lase koogil enne söömaasumist täielikult jahtuda. Soovi korral võid koogi enne serveerimist veidikeseks külmkappi tõsta.


7 kommentaari :

  1. Tere! Kas te eelistate ka kindlat programmi ahjul? Pöördrõhk/ülevalt-alt?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Seda kooki olen ma küpsetanud tavalise (ülalt-alt) režiimiga:)

      Kustuta
  2. Ragne, kas selle koogi võiks eelneval õhtul ka valmis teha (kui nt mingit teist põhja kasutada)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii, ikka tegin samal päeval ja selle õige põhjaga - nii äge vaheldus (miks mulle ka see retsept silma jäi). Kahjuks ainult kook ei küpsenud keskelt ära, täidis tuli v ä g a vedel juba põhjale valades. Ei suuda põhjust välja mõelda...õnneks oli siiski piisavalt äge kook, et pean kordama ja vahepral enne välja nuputama, mis juhtus :D

      Kustuta
    2. Kas kasutasid täidise segamiseks mikserit? Ma soovitan käsitsi segada, nii tuleb segu tummisem. Kui ära ei küpsenud selle ajaga, siis lihtsalt pisut pikemalt küpsetada ja kindlasti n-ö järelküpsetada ahjus (kui temperatuur välja lülitatud):)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails