Ma väga soovitan seda kooki proovida. Mõnusalt puruse tainakatte all on maitsev õunatäidis, mis pakub häid maitseid ja kuhjaga mahlasust. Selle koogi üheks märksõnaks on kindlasti õhukesed õunaviilud (mitu tükid). Just täpselt nii - õunad tuleb selle koogi tarbeks ilusti viilutada, et need siis laiuksid õhukeste viiludena koogil ning ahjus olles korralikult käbi küpseksid. Nii jääb lõpptulemus eriti mõnus.
Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 30 minutit + küpsemisaeg
Põhi:
150 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,25 tl soola
75 g külma võid
u 3 sl vett
Puru:
100 g fariinsuhkrut
100 g nisujahu
0,25 tl mustkaatpähklit
näpuotsatäis soola
75 g külma võid
Täidis:
25 g võid
1 sl sidrunist pressitud mahla
425 g õunaviile (kooritud ja viilutatud kogus)
75-100 g suhkrut
25 g nisujahu
1 tl kaneeli
Põhja
valmistamiseks sega kuivained omavahel. Näpi hulka või ja lisa vesi.
Sõtku segu ühtlaseks tainaks ja suru see küpsetuspaberiga kaetud
koogivormi (Ø22cm) põhjale. Tõsta 10ks minutiks külmkappi.
Koogipuru valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja näpi segu purutaoliseks massiks.
Täidis: sulata või ja sega koos sidrunimahlaga õuntele. Sega ülejäänud kuivained omavahel ja sega õuntega kokku. Laota täidis koogivormi tainale. Raputa peale eelnevalt valmistatud koogipuru ja küpseta kooki 200°C juures 35-45min.
Ülihea, suur tänu retsepti eest! Muskaati kodus polnud, asendasin kardemoniga:D
VastaKustutaRõõm! Ja kardemon on ALATI hea mõte:)
Kustuta