3. jaanuar 2024

Avokaadovõiku munapudru ja soolalõhega

See toitev hommikuvõiku sobib suurepäraselt hiliseks hommikusöögiks, kuid miks mitte ka kergeks lõunasöögiks. Avokaado, munapuder ja soolalõhe on kokkuloodud amps, mis ei vea kunagi alt. Serveeri seda peedipestoga, mis moodustab võileivale justkui kastme.

See retsept valmis koostöös Eesti Pagariga ja selle põhjuseks on Rösti kampaania, mille peaauhind on õhtusöök neljale Eesti esimeses Michelini tärniga pärjatud NOA Chef’s Hall restoranis. Lisaks võidavad neli õnneliku Siigur restoranide 200 € kinkekaardi. 

Kuidas osaleda? Osta Eesti Pagari Täistera Rösti, Kaera Rösti, Juustu Rösti või Haputaina Rösti ja registreeri tšekk: eestipagar.ee/rost (võitjad tehakse teatavaks samal lehel). Kampaania toimub: 01.01- 31.01.2024

Kes vajavad aga pisut võileivainspiratsiooni, siis üks eriti mõnus idee alljärgnevalt!

Kogus: ühele
Valmistamisaeg: 10 minutit

Eesti Pagari haputaina Rösti
toasooja võid
peedipestot
soolalõheviile
rukolat
oliiviõli, musta pipart, seemneid

Avokaadopüree:
0,5 avokaadot
1-2 tl oliiviõli
sidrunist pressitud mahla
soola, pipart

Munapuder:
1 sl võid
1 muna
1 sl piima
1 sl riivitud parmesani
soola, pipart

Määri saiaviilu lõikepooled võiga kokku ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks.

Samal ajal püreesta kahvliga avokaado viljaliha, lisa oliiviõli ja maitsesta sidrunimahla ning soola-pipraga.

Munapudru jaoks sulata potis või. Klopi muna ja piim omavahel segamini, maitsesta soola-pipraga. Kui või on sulanud, siis vala potti juurde munasegu. Kuumuta keskmisel kuumusel, ise samal ajal pidevalt munasegu segades, kuni see hüübib. Lõpuks sega juurde parmesan ja tõsta pott pliidilt.

Laota taldrikule peedipesto, lisa praetud saiaviil, mille peale määri avokaadopüree. Selle peale tõsta munapuder, seejärel soolalõhe ja rukola. Nirista peale pisut oliiviõli, lisa musta pipart ning raputa üle seemnetega. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails