27. detsember 2023

Toorjuustuvahuga biskviitkook

Ma jagan üht imelihtsat koogiretsepti, mis on saanud pisut jõulusema olemuse. Tegelikult sobib see kook valmistamiseks mistahes hooajal, asendades kaunistuse vastavalt sobivale ajale. Praegusel ajal ehtisin koogikese jõhvikate, piparkookide, granaatõunaseemnete ja rosmariiniga. Kevadel lisa rabarberit, suvisel ajal kasuta kaunistamiseks värskeid marju ning sügisel lisa koogile ahjus küpsetatud õunu.

See kook valmib tõepoolest nii lihtsasti. Kasutasin koogi valmistamisel oma lemmikut biskviidiretsepti, mille õnnestumine on alati kindel. Kreemiks lisasin aga kondenspiimast, toorjuustust ja vahukoorest kokkusegatud imemaitsvat maiust. Vahukoor annab kreemile meeldivalt õhulisust, mistõttu jääb kook lõpptulemusena nii mõnusalt vahune. Ja mis kõige parem – selle koogi võid julgelt teha valmis juba eelmisel päeval. Nii pead vaid enne serveerimist koogi ära kaunistama, mis tegelikult ei nõua kaua aega. 

See postitus valmis minu Pärnu kodupoe Promo Cash & Carry kauplusega, kus on alati ruumi nii palju, et isegi rahvarohkel ajal tundub, nagu rahvast ei ole. Lisaks saad sealt varuda kõik, mis pühade ajaks või mõneks muuks tähtpäevaks vajalik. Seal on suurepärane kalalett, lai valik puu-ja köögivilju ning veel suurem valik erinevaid (nii jahutatud kui ka külmutatud) lihatooteid.

Hoia kindlasti pilk peal ka minu instagramil, kus jagan retsepte, nippe ja soovitusi.

Kogus: 8-10le
Valmistamisaeg: 35 min + tahenemisaeg
Soovitus: Riivi kreemi sisse ka ca 1 tl sidrunikoort

Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
400 g toasooja toorjuustu
200 g kondenspiima
2 dl vahukoort

Immutamiseks:
ca 6 sl piima


Kaunistamiseks:
kookoshelbeid, jõhvikaid, granaatõunaseemneid,
kaneelipulka, aniisi, piparkooke, rosmariini vms

Vahusta munad suhkruga kohevaks paksuks vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa segades munavahule. Võid kiirelt kogu segu läbi mikserdada, kuid väldi ülevahustamist! Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale ja küpseta pöörõhurežiimil 160 kraadi juures umbes 23-25 minutit. Lase jahtuda.

Kreemi valmistamiseks mikserda kokku toorjuust ja kondenspiim. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja lisa segades toorjuustusegule.

Lõika biskviit horisontaalselt pooleks ja tõsta alumine koogipõhi tagasi vormi, immuta piimaga. Määri peale pool kreemist ja aseta peale ülemine pool biskviidist. Immuta samuti kergelt piimaga. Kata ülejäänud kreemiga. Tõsta kook külmkappi maitsestuma vähemalt 3 tunniks.

See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


2 kommentaari :

  1. Kui seda asendada gluteenivaba jahuga, palju peaks seda panema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui Schär jahu kasutada, siis võib kasutada sama kogust!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails