22. detsember 2022

Tiramisu mustikatega

Pisut omamoodi Tiramisu, mis sobib valmistamiseks igal hooajal. Mustikad võid soovi korral asendada muude meelepäraste marjadega. Koogi valmistamiseks kasuta kindlasti värskeid marju, mitte külmutatud marju, sest viimastega ei tahene kook soovitult ning lõpptulemus ei pruugi õnnestuda.


Mitmele: 8-10
Valmistamisaeg: 25 minutit + tahenemisaeg

Põhi:
150 g digestiivküpsiseid
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
200 ml vahukoort
400 g toasooja toorjuustu
75 g valget šokolaadi
5 g vanillisuhkrut
3 munakollast

Lisaks:
75 g Savoiard küpsiseid
40 ml kanget kohvi
10 ml Amaretto likööri
5 g kakaopulbrit

Mustikapüree:
75 g mustikaid
25-35 g suhkrut (oleneb mustikate hapukusest)

Põhja valmistamiseks peenesta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru valminud segu küpsetuspaberiga kaetud vormi (Ø20-21cm) põhjale.

Sulata šokolaaditükid veevannil. Vahusta koor tugevaks vahuks, sega ülejäänud täidiseained omavahel kokku ning lisa seejärel segades vahukoor. Tõsta pool täidisest koogivormi. Seejärel kasta küpsised kohvi-liköörisegusse ning tõsta vormi. Võid küpsiseid murda, et kõik ilusti ära mahuks. Purusta kahvli abil mustikad koos suhkruga ning laota vormi küpsistele. Tõsta peale ülejäänud täidis ning lase koogil ööpäev külmkapis maitsestuda! Võid selle maiuse valmis teha ka 2 päeva enne serveerimist! Serveerides raputa koogile kakaopulbrit ning kaunista meelepäraselt!

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!


3 kommentaari :

  1. Kui suure läbimõõduga vormi tuleks kasutada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See mul õpetuses ilusti olemas. Vaja on 20-21cm läbimõõduga koogivormi:)

      Kustuta
  2. Kas munakollasteta võib tulemus väga erinev jääda? Ei tahaks hästi toorest muna koogi sisse panna, muus osas tundub kook väga isuäratav. :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails