14. juuni 2022

Cannoli mõjutustega kohupiima-toorjuustukook

Nagu nimigi ütleb, siis see kook on saanud inspiratsiooni Itaalia kuulsast cannoli maiusest. Selle koogi vahel laiub maitsev kreem, mis koosneb kohupiimast, šokolaaditükkidest ning maitset jagavast apelsinist. Koogitainasse on lisatud veel täiendavalt pirne, mis lõpptulemuse veelgi mahlasemaks muudab!
 
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (september, 2021)


Valmistamisaeg: 45 min + maitsestumisaeg
Kogus: 10le

Tainas:
1 muna
125 g suhkrut
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g hapukoort
400 g pirne

Täidis:
400 g kohupiima (kandilises pakis, mitte kohupiimapastat)
400 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
0,25 tl kaneeli
75 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
1 apelsini riivitud koor
0,5 apelsini pressitud mahl

Lisaks:
0,5 apelsini pressitud mahla
50 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)


Taina valmistamiseks vahusta muna suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Koori ja tükelda pirnid. Lisa munasegule ülejäänud komponendid. Sega kõik ühtlaseks, väldi ülesegamist!

Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) ning küpseta kooki 175 kraadi juures 40-45 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega kohupiim ja toorjuust, lisa tuhksuhkur, kaneel ja hakitud šokolaaditükid. Lisa apelsinikoor ja -mahl.

Lõika jahtunud kook pooleks. Tõsta alumine koogipõhi vormi tagasi. Pressi teisest apelsinipoolest mahl välja ning immuta sellega koogipõhja. Määri koogipõhjale 2/3 kohupiimatäidisest. Tõsta peale teine koogipõhi. Tee noaga peale pikad sälgud, et immutusvedelik paremini imenduks. Seejärel immuta ka ülemist koogipõhja veidikese apelsinimahlaga.

Kata kook ülejäänud kohupiimatäidisega, jättes paar lusikatäit hilisemaks, et katta ka koogiääred. Lase koogil jahedas maitsestuda vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Seejärel kaunista kook hakitud šokolaaditükkidega ning määri ääred kokku kohupiimaseguga!

5 kommentaari :

  1. Kas taigna ülesegamine põhjustab mitte kerkimise küpsetamisel?
    Mul küll nii ilusa kohev ei tulnud :/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Kui teised komponendid läksid kõik õigesti ning miskit ei asendanud, siis ülesegamine võib tõesti olla selle põhjuseks.

      Kustuta
  2. Kas konservpirnid ka sobivad? Kui palju peaks koguseid suurendama, kui kasutada 24cm vormi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem soovitan kasutada siiski tavalisi pirne. Kui kasutada 24 cm koogivormi, siis peaks koguseid korrutama 1,4ga.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails