1. mai 2022

Kodujuustu-banaanikook pähklikreemi ja šokolaadiglasuuriga

Emadepäev on saabumas, seega on igati sobiv aeg jagada üht mõnusat koogiretsepti, mis saab valmis vägagi lihtsa vaevaga. See koosneb šokolaadiküpsistest valmistatud põhjast, banaanide ja valge šokolaadiga täiustatud kodujuustutäidisest, millesse on viirutatud soolaka varjundiga pähklivõid ning mis on kaetud kreemja šokolaadiglasuuriga. Kõlab ju hästi!


Selle koogi valmistamine on lihtne ja loogiline, alusta küpsisepõhjast ning seejärel liigu aina ülespoole, täiustades kõige lõpuks seda kooki maasikatega. Lisaboonusena võid selle koogi südamerahuga valmis teha vähemalt 2 päeva enne, sest seistes muutuvad selle koogi maitsed aina paremaks.

Kodujuustu-banaanikoogi valmistamise üheks põhjuseks oli minu uus köögiabiline. Selleks on võimekas Novise blender, mis rändab suvel minu maakodusse, et seal kõige soojemal hooajal valmistada jahutavaid jäätiseid, vitamiinirohkeid smuutisid, toitvaid suppe ning suviseid koogikesi. Sel blenderil on lihtne ja loogiline displei, kus saad valida 6 erineva kiiruse ning 5 programmi vahel. Minu rõõmuks on olemas ka eraldi 41 sekundiline puhastamisprogramm, mis teeb kogu blenderi ilusti puhtaks, eemaldades korralikult üleliigsed toidujäägid ka lõiketerade juurest, kuhu muidu on pesusvammiga raske ligi pääseda. 


See kodujuustukook oli ideaalne katsetus, et näha, millega see blenderi suudab hakkama saada. Ilma vaevata peenestas küpsised ning kodujuustutäidise. Pähklivõi tegi samuti ilusti valmis spetsiaalse segaja abil, mis ulatub täpselt nii kaugele, et ei puudutaks kannmikseri lõiketerasid. Seega saab see hakkama ka keerukamate ülesannetega. Minu arvates ongi kõige suurem katsumus erinevate blenderite puhul pähklite purustamine võiseks massiks. Kui masin sellega hakkama saab, siis väärib see ka ostmist! Mis blenderist jutt? Saad sellega täpsemalt tutvuda siin: Novise blender


Aga nüüd retsepti juurde!
PS! Kui Sa seda kooki valmistad, siis märgi instagramis kindlasti ära @ragnevark . Nii näen ma samuti, kuidas koogid õnnestusid;)

Kogus: 10le
Valmistamisaeg: 25 minutit + tahenemisaeg vähemalt 7 tundi
Muu info: Küpsetamata kook!

Põhi:
180 g kakaoküpsiseid
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
100 g valget šokolaadi
400 g kodujuustu
150 g kohupiimapastat
2 banaani
75 g tumedat šokolaadi (56%)
150 g soolapähkleid
50 g mandleid
1 sl oliiviõli

Kate:
75 ml rõõska koort (35%)
50 g tumedat šokolaadi (56%)

Kaunistamiseks:
maasikaid, soolapähkleid, rohelisi ürte

Peenesta küpsised kannmikseris, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisesegu küpsetupaberiga kaetud koogivormi (Ø20-21 cm) põhjale.

Täidise valmistamiseks sulata valge šokolaad veevannil. Pane kannmikserisse kodujuust, kohupiimapasta ja sulatatud šokolaad ning püreesta ühtlaseks. Tükelda banaanid väikesteks tükkideks ning sega täidisesse. Tõsta valminud segu koogivormi.

Sulata tume šokolaad veevannil. Tõsta blenderisse sulatatud šokolaad, soolapähklid, mandlid ja oliiviõli ning püreesta kogu segu ühtlaseks massiks. Sega valminud pähklivõi lusikaga täidisesse. Lase koogil külmkapis taheneda 2 tundi, seejärel valmista kate. Selleks kuumuta koor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil koore sisse sulada. Sega ühtlaseks ning vala šokolaadisegu vormi täidisele. Lase koogil taheneda veel vähemalt 5 tundi, veel parem üleöö. Kaunista kook ja serveeri.

Retsept valmis koostöös d-one.ee



2 kommentaari :

  1. Kõlab nii maitsvalt! Kui tahaks teha suurema koogi 26 cm läbimõõduga vormi, kuidas siis kogused võtma peaks? Aitäh!

    VastaKustuta
  2. Tere! Sellisel juhul tuleks kogused korrutada 1,7ga!
    PS! Minu viimases raamatus "Minu magus köök. Koogid - lihtsad ja küpsetamata" on koogivormide teisendamise tabel täiesti olemas;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails