26. august 2020

Kurgiraita ja tšilline avokaadomääre

Kas Teil on olemas oma lemmikkastme retsept? See postitus ongi pühendatud kahele väga lihtsasti valmivale kastmele, mis on mõnusalt värsked ja maitserohked. Need kastmed on ühed minu lemmikud ja seda tegelikult juba üsna pikka aega! Värskest kurgist valmiv kaste on tõeliselt suvine, maitserohke ning kerge piparmündise mekiga. Avokaadomääre on samuti minu suur ammune lemmik ning tõelise avokaadofännina pistan seda määret küll vist igale poole. See sobib nii leiva-saiakatteks, salatilisandina, kastme asendajana ja dipikastmena. Kui kurgiraita puhul on kõik lihtne ja selge, siis avokaadomäärde edukaks õnnestumiseks on vaja poest hankida küpset avokaadot. Toore viljaga ei tee seda määret kohe kindlasti valmis! Seega tasub pingutada.



Valmistasin neid kastmeid hiljuti dipikastmetena köögiviljakotlettide kõrvale. On ju äge serveerida külalistele vaagnal köögiviljakotlette, mille kõrval valikus erinevad kastmed. Koostöös Marta Pagariga on mul kodus hetkel nende tootevalikust üsna palju erinevaid köögikotlette, millest nii mõnedki on saanud minu lemmikuteks. Näiteks peedi-oakotletid ja kapsakotletid on superhead! Ka suvikõrvitsa-bataadikotletid on ühed maitsvad ampsud, mis kindlasti meeldivad just neile, kellele need köögiviljad meelepärased on (minul täielikud lemmikud!) Ja neid köögiviljakotlette saabki väga lihtsasti valmistada ning serveerida neid siis niisama näksimiseks koos kastmetega, salati lisandina või burgeri vahel.


Vaata veel retsepte, kus olen kasutanud Marta Pagar tooteid:
Eriline hamburger peedihummusega
Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Kastmete valmistamisaeg: ca 10 minutit

Kurgiraita

0,5 pikka kurki (ära koori!)
0,5 punast sibulat
peotäis piparmündilehti
300 g Kreeka jogurtit
0,5 tl köömneid
laimist pressitud mahla
soola, pipart

Riivi kurk jämeda riivipoolega ja haki sibul ning piparmündilehed peeneks. Sega kõik ained omavahel, maitsestades seejärel kastme laimimahla ning soola ja pipraga.

Avokaadomääre

2 küpset avokaadot
2 sl hakitud koriandrit
1 sl hakitud tšillit (võib ka rohkem lisada)
2 tl laimist pressitud mahla
oliiviõli
soola, pipart

Eemalda avokaado viljaliha ning tõsta see kaussi. Lisa koriander, tšilli ja laimimahl ning püreesta segu kahvliga ühtlasemaks. Lisa oliiviõli nii palju, et saad meelepärase tekstuuriga määrde. Maitsesta soola ja pipraga.


Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails