16. august 2020

Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Selle retsepti puhul on tegemist äärmiselt lihtsasti valmiva toiduga, mis sobib hästi toitvaks lõuna- või õhtusöögiks. Kusjuures, tegelikult saab see roog valmida just sellest, mis parasjagu külmkapis (või ka peenramaal) leidumas on. Peaasi, et see sisaldaks võimalikult palju värsket kraami! Krooniks sellele roale sobib nii liha, kala või siis mõni kolmas variant. Mina kasutasin selle roa valmistamisel Marta Pagari peedikotlette, mis on maitserikkad ning peedisõpradele igati sobilikud. Ja kui lähed juba seda teed, siis tegelikult võid selle roa staarina kasutada endale meelepäraseid köögiviljakotlette. Kastmeks selle salatikausi valmistamisel soovitan kasutada pestot või hummust - need annavad toidule lisamaitset, samas jagades omajagu mahlakust. Kas teate mida mina kasutasin? See ahvatlev kuldkollane hummus, mida ka retseptipildil näete, on Marta Pagari apelsini-porgandihummus. See on parajalt mahe, kuid samas on selles tunda täpselt parasjagu apelsini ja porgandi kooslust.


Valmistamisaeg: 15 minutit
Mitmele: kahele

4 oa-peedikotletti (Marta Pagar)
1 porgand
1 väike kurk

2 peotäit salatilehti
hernevõrseid

4 kirsstomatit
1 küps avokaado
4 sl kikkernerneid (konserveeritud)

4 sl hummust (Marta Pagar)
2 tl kooritud kanepiseemneid (peale raputamiseks)
oliiviõli, musta pipart


Kuumuta kotlette ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Samal ajal ribasta porgand ja kurk (kasutasin spetsiaalset ribastajat, kuid võid seda teha ka julienne-riiviga). Laota salatilehed kahele taldrikule, lisa hernevõrsed, porgandi-ja kurgiribad, kirsstomatipoolikud, avokaado viljaliha ja kikkerherned. Lisa kuumutatud peedikotletid, hummus ja kanepiseemned. Nirista salat üle oliiviõliga ning lisa maitseks musta pipart. 

 
Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails