16. september 2018

Seene-sibulasupp Peipsi mõjutustega

See postitus räägib ühest ülimalt maitsvast supist, mis hooajale kohaselt valmib seentest. Selle supiga tegin ma tegelikult tutvust hiljuti, täpsemalt siis, kui nädala alguses käisin lühikesel maitsete avastamise reisil Peipsi ääres. Teatavasti oli Peipsimaa 2017. aasta toidupiirkond. Pärnumaa hoiab aga sel aastal toidupiirkonna tiitlit ning kuna eelkäija on teinuds tõeliselt võimsat tööd oma piirkonna tutvustamisel maitsete aastal, siis pärnakana on ju igati sobilik piiluda ja õppida sealsetelt tegijatelt. Peipsimaa on äärmiselt võluv koht ning pean tunnistama, et viimati külastasin seda kanti väga ammu.... liigagi ammu ning seepärast vaimustusin sel korral koheselt, kui palju toredaid kohti on seal maitseüllatusteks ning pildistamiseks. Sibulatee on loomulikult turistide "must be", mida külastada tasub, kuid kohalike käest saab häid vihjeid veelgi.


Millest sai alguse aga see supp? Selle toidu inspiratsiooniks oli Kauksi Puhkemajas toimunud õhtune toidukoolitus, mille eestvedajaks oli üks Peipsimaa maitsete eeskõneleja Tauno Laasik. Nii oligi eelroaks hommikul korjatud seentest imemaitsev supp, mis nüüd siin pisut muudetuna ka Teie ette astub. Supp on tõesti maitsev ning võib juhtuda, et maitseb isegi seenepõlgurist sööjale!


Mitmele: 3-4
Valmistamisaeg: 20-30 min

1 suurem sibul
250 g meelepäraseid seeni
125 g suhkruherneid (soovi korral)
1 sl võid + 2-4 sl õli
soola, pipart
kimbuke tilli, hakituna
3 dl kohvikoort
4 dl piima
50 g sinihallitusjuustu


Haki sibul väikesteks tükkideks, tükelda seened. Suhkruherned (kui neid kasutad), lõika noaga neljaks. Sulata paksupõhjalises potis või koos õliga ning lisa sibul. Prae umbes minutijagu ning lisa siis seened, maitsesta lahkelt soola ja pipraga. Kuumuta seni, kuni kogu kupatus pannil on klaasjaks küpsenud. Seejärel sega juurde suhkruherned ja hakitud till. Vala juurde koor ja piim ning kuumuta (et supp kergelt podiseks) ca 10 minutit. Seejärel sega juurde murendatud sinihallitusjuust ning kuumuta veel 5-10 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails