14. jaanuar 2018

Pilvesaiad ehk Oopsie saiakesed


Seda retsepti olen ma juba üsna mitmes kohas jaganud... peale selle toidublogi. Niisiis on nüüd see viga parandatud. Mina kutsun neid pilvesaiakesteks, kuna need on sellised mõnusalt õhulised lamesaiad, mis seest pisut täidlased. Nende küpsetiste kasuks räägib päris mitu positiivset omadust - neid on äärmiselt lihtne valmistada, need valmivad vaid neljast komponendist, need on gluteenivabad ning maitsevad nii hästi. Natuke meenutavad mulle ka kergelt soolakaid (pehmeid) küpsiseid, millega hea vahel maiustada. Hea on neid tarbida ära kolme päeva jooksul peale valmistamist, kuna just siis on need kõige mahlasemad ja värskemad.

Nagu mainisin, siis sobivad need niisama söömiseks küpsiste asemel, kuid sobivad hästi ka asendama klassikalist saia. Retsept ilmus ka 10.01.18 Naistelehes.

Mitmele: 10-12 saiakest
Aeg: 35 min
Muu: Gluteenivabad!

3 muna, toasooja
0,5 tl soola
120 g toorjuustu, toasooja
1 tl küpsetupulbrit

Eralda munavalged –kollastest. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Sega kokku toorjuust, munakollased ja küpsetuspulber.  Vajadusel võid appi võtta mikseri. Seejärel segage lusikaga segades ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Väldi ülesegamist, kuna nii võib vajalik õhk tainast väljuda. Aseta pisikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 150 kraadi juures 20-30 minutit ehk seni, kuni pirukad on kuldsed.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails