16. jaanuar 2018

Kodune hapukoorejäätis soolapähklite, keedetud kondenspiima ja šokolaaditükkidega!

Kui ma ise jäätist teen, siis on mu lemmikuteks üldjuhul hapukoore põhjal valmistatud kodused jäätised. Seda esmalt muidugi seetõttu, et selline jäätis valmib tõepoolest hetkega. Põhimõtteliselt vaid kokkusegamisvaev ning seejärel teeb kogu töö ära jäätisemasin. Hapukoorejäätised valmivad siiski vaid jäätisemasinaga ning ilma selleta ei ole lõpptulemus kaugeltki nii kohev, nii pehme ja nii siidjas. Seetõttu meetod, kus jäätisemass sügavkülma panna ning seda aeg-ajalt segamas käia, siinkohal ei toimi. Kui klassikaline jäätisesegu valmib munadest ja koorest, mida on vaja eelnevalt kuumutada, siis hapukoorejäätise puhul jääb see kuumutamise vaev ära. Samuti ei sisalda jäätis muna! Ja maitsetega saad ka mängida - lisa rohkelt lisandeid (nagu see jäätis) või valmista hoopis sidruni-, või šokolaadi- või pähklijäätist või .... ühesõnaga lisa segusse kõike, mida hing ihaldab! Ka sellest blogist võid leida juba nii mõnegi maitsva hapukoorejäätise: näiteks šokolaadikreemijäätis või siis imeline vaarika-hapukoorejäätis.

 

Igatahes soovitan erinevate hapukoorejäätistega katsetada. Selle jäätise puhul olen inspiratsiooni saanud pisut Snickersi šokolaadist. Lõpptulemus sellega  küll väga palju ei sarnane, külll aga toimivad kõik maitsed imepäraselt kokku (üllatus-üllatus:)). Tegemist on sellise mõnusa segadikuga, natuke nö Ben&Jerry stiilis jäätis. 
Tahtsin jäätisele lisada ka natuke šokolaadi. Kuum sulatatud šokolaad jäi kohe mängust välja, kuna see oleks lõpptulemusena kogu tekstuuri ära rikkunud. Seetõttu lasin šokolaadidel esmalt veidikese rõõsa koorega ühtlaseks sulada ning seejärel jahutasin kogu segu täielikult. Hiljem jäätise valmistamisel niristasin šokolaadisegu jäätisesse juurde. Kõik toimis hästi - ebameeldivaid jääkristalle ei tekkinud ning samas jäi jäätis kergelt šokolaadine. No ja siis liitusid veel soolapähklid, šokolaaditüide ja keedetud kondenspiim. 2 viimast komponenti segasin jäätisesse vahetult enne sügavkülma minemist. Nii jäi see jäätisesse mõnusate viirudena ega segunenud täielikult kogu massiga. Imehea!

3 dl vahukoor
300 g hapukoort
25 g tuhksuhkrut
1 sl keedetud kondenspiima (või karamelli kondenspiima)
75 g piimašokolaadi

Lisandiks:
75 g keedetud kondenspiima (või karamelli kondenspiima)
50 g soolapähkleid
50 g piimašokolaadi, hakituna

Esmalt kuumuta 1 dl vahukoort keemiseni, lisa šokolaaditükid (75g) ning lase neil sulada. Seejärel sega vahukooresegu ühtlaseks ning lase jahedas täielikult jahtuda.

Seejärel sega omavahel hapukoor, tuhksuhkur ja kondenspiim. Lisa segades juurde ülejäänud vahukoor. Pista segu jäätisemasinasse ning lase jäätisel valmida, olenevalt masinast võtab see aega umbes 25-35 min. 10 minutit enne jäätise valmimist vala jäätisemasinasse juurde ka eelnevalt valmistatud vahukoore-šokolaadisegu ning lase jäätisemassiga seguneda. Seejärel lisa juurde hakitud soolapähklid. Lülita masin välja ning pane jäätisesegu säilituskarpi, lisa lisandiks mõeldud hakitud piimašokolaad ja kondenspiim ning sega need jäätisesse nii, et jääks massi nii suuremaid kui ka väiksemaid kondenspiimatriipe. Lase sügavkülmas taheneda kuni serveerimiseni.

2 kommentaari :

  1. Ostsin ka lõpuks jäätisemasina ja hakkan lihtsalt siit ülevalt alla retsepte proovima. Nii ahvatlevad! Selle hapukoorejäätisega alustasin ja kukkus välja suurepäraselt! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kui tore. Minul on see masin juba mõnda aega olnud, aga ikka leiab väga tihedalt kasutust! Nii mõnus on lihtsalt isetehtud jäätis:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails