6. mai 2016

Uudis minu uuest kokaraamatust "Küpsetamata koogid" ja üks lihtne koogiretsept emadepäevaks (Küpsetamata kodujuustukook kirssidega)!

Nagu ma olen varasemalt maininud, siis eelmise aasta lõpp ja selle aasta algus möödus suuremas osas kiire töö tähe all. Lõpptulemusena on aga ettenäidata Paleo koogiraamatu teine osa, hoidistamisraamat ning uhiuus ja alles sel nädalal ilmunud koogiraamat "Küpsetamata koogid ehk lihtsad retseptid magusast koogimaailmast". Pole vist raske arvata, millised retseptid leiab selle raamatu kaante vahelt:) Ühesõnaga peidab raamat endas 30 koogiretsepti, mis valmivad ilma ahju kasutamata. Retseptid on lihtsad, kiiresti valmivad ning ei nõua ka keerulisi komponente. Täpsemalt saad uurida ka rahvaraamatu kodulehelt siin: Küpsetamata koogid.



Selleks, et pisut aimu saada raamatu olemusest, siis selle tutvustus kõlab nii:
Armas maiustaja, oled sattunud magusasse ja maitsetest tulvil koogimaailma. Magus võlub alati, sulatades ka kõige kargemad südamed ning tuues naeratuse näole – täpselt sama toime on ka selle retseptiraamatulehtedel leiduvate kookidega. Nendel kookidel on üks lihtne eripära – siit raamatust leiate 30 magusatest toonidest tulvil koogiretsepti, mis valmivad küpsetamata. Need kõik on lihtsad koogid, mis saavad valmis ilma ahjukuumust kasutamata.
Küpsetamata koogid sobivad ideaalselt valmistamiseks algajatele, kuid ka neile, keda on koogivalmistamise pisik juba aastaid nakatunud. Kui soovid lihtsa vaevaga ja kiiresti mõnd magusat kooki, siis need koogi on just Sinu jaoks loodud … ja otseloomulikult on sedalaadi koogid ideaalsed suviste ilmadega, sest pakatavad värskusest ja lihtsatest maitsetest!


Ja muidugi jagan suure õhinaga ka üht retsepti antud kokaraamatust. Täpsemalt on tegemist raamatu kaanemodelliga ehk kodujuustukoogiga. Ma olen enam kui kindel, et emadepäevaks sobib see kook valmistamiseks enam kui küll;)

Kodujuustukook kirssidega
8–10 tk
Valmistusaeg 35 minutit

Põhi:
135 g Domino küpsiseid
25 g toasooja toorjuustu

Täidis:
500 g kodujuustu
200 g valget šokolaadi
150 g toasooja toorjuustu
3 Domino küpsist
150 g kompotikirsse

Kate:
2 dl kirsikompoti mahla + kirsse
1 tl suhkrut
0,5 dl külma vett
1 sl maisitärklist

Purusta küpsised peeneks, lisa toorjuust ja mikserda ühtlaseks seguks. Suru segu 20–22 cm koogivormi põhja.

Täidise valmistamiseks püreesta kodujuust ühtlaseks seguks. Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Hõõru toorjuust kausis lahti, lisa segades sulatatud šokolaad ja seejärel kodujuustupüree. Purusta 3 Domino küpsist sõrmede vahel tükkideks ja sega täidisesse. Laota kirsid koogipõhjale ja vala peale kodujuustutäidis. Lase koogil külmkapis üle öö tarretuda.

Järgmisel päeval valmista kate. Kuumuta potis kompotimahl ja-kirsid keemiseni, lisa segades juurde suhkur. Sega vesi maisitärklisega ja vala segades mahlasegu hulka. Kuumuta seni, kuni segu pakseneb. Lase veidi jahtuda ja tõsta lusikaga koogile.



9 kommentaari :

  1. Ragne, sa oled nii produktiivne ja su retseptid on lihtsalt niiiiii head. Ma ei tea, kas seda oli nüüd vaja, et ma veel üht kokaraamatut tahan (ja seejuures ma ei ole suur kokaraamatute kollektsioneerija).

    VastaKustuta
  2. Hei Ragne. Kas on mingisugune variant see raamat veel saada? Võib olla kasutatud või trükiveaga ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus,

      Suured tänud huvi tundmast. Aga kahjuks vist ei ole. Mul endal ei ole seda ning ka kirjastuses ammu juba otsas;(

      Kustuta
  3. Kui tahaksin 24cm läbimõõduga vormi teha, kas peaksin kõik kogused 1,4ga korrutama? 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 1,2ga peaks ikka korrutama :) Saab teha kontroll-tehte koogivormi mõõdu alusel: 20cm x 1,2 võrdub 24 cm. (20cm x 1,4 annab tulemuseks 28cm). Ehk on kunagi kellelegi veel abiks see info :)

      Kustuta
    2. Ei pea 1,2ga! Me räägime siin ikka ümmargusest koogivormist. Seega arvutame ja võrdleme ringi pindalasid. Ringi pindala valemi järgi on 20cm koogivormi pindala 314 ja 24cm koogivormi pindala 452.16. Seega tuleb kogused korrutada 1,4ga. Nii tuleb sama kõrgusega kook.
      Jätan selle siia selgituseks:) Ehk on abiks;)

      Kustuta
  4. Aitäh, Ragne🙏 retsepti jagamast! Mulle väga meeldivad küpsetamata koogid. Tegin pisut omaloomingut: põhjas kasutasin piparkooke ja kirsside asemel jõhvika toormoosi. Shokolaadi osas 50:50 valged nööbid ja tavaline Fazeri piimakas. Algul tundus küll kahtlane, kas see kõik ka sulada kavatseb? Kodujuustu valisin paljalt ehk ilma hapukoore jm lisadeta. Kuna mul oli kiire siis katet ei teinudki ja kindluse mõttes lisasin 1spl chia seemneid. Minu kogemus ütleb, et chia seemned muudavad koogi kiiresti pringiks. Kasutan ka juhtudel kui retseptis on tarretise leht (asendajana) Juba paari tunni pärast võis kooki maitsta ja see sai hea! Kes ei tea, neile on koostise ära arvamine paras pähkel. Ilmselt shokolaad maskeerib kodujuustu nii hästi, et selle peale ei tulekski😉

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore seda lugeda. Aitäh kirjutamast! Chia seemneid kasutan ka mina tihtipeale tarretajana. Želatiini asendanud ei ole, aga kui teen erinevaid purgimaiuseid, siis tihtipeale lisan neid. Chia seemned annavad ka nii mõnusat konsistentsi!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails