3. november 2015

Šokolaadikoogismuuti (paleo)

See siin on justkui magus smuutiretsept, kuid teisest küljest nagu ei ole ka:) Nimelt on sellel retseptil 2 nägu: retsepti järgi toimides on see kosutav smuutikokteil, kui aga lasete sel paar tunnikest seista, siis tänu chiaseemnetele kogu mass pakseneb ning lõpptulemuseks on tummine šokolaadipuding. Chiaseemned on gluteenivabad ning on üleüldse ühed tänuväärsed tegelased. Nende eripäraks on konsistents - need pisikesed seemnekesed imavad rohkelt vedelikku ning muutuvad seejärel želee taoliseks, mis aitavadki "paksendada" magustoite ja muid kreeme. 

Chiaseemed sisaldavad rohkelt antioksüdante, väärtuslikke rasvhappeid, vitamiine, mineraale,  kiudaineid ning on kõrge valgusisaldusega.  Lisaks annavad need rohkelt energiat, parandavad südameveresoonkonna haigusi, soodustavad mürkide eemaldamist organismist,parandavad veresuhkru taset, aitavad vähedada isu magusa ja rämpstoidu järele, parandavad keskendumisvõimet, tugevdavad lihaseid ja luid, kiirendavad ainevahetust ning loomulikult aitavad korrapärasel kasutamisel alandada kehakaalu. Enam kui kasulikud, eksole;)




kahele

2,5 dl kookospiima (või mandlipiima)
1 banaan
2 sl päevalilleseemneid
1 sl mett
1 sl naturaalset kakaopulbrit
2 sl chia seemneid

Püreesta retsepti 5 esimest komponenti omavahel korralikult ühtlaseks. Sega juurde chia seemned ning lase smuutil seista u 10 minutit.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails