24. veebruar 2015

Kilupirukad ..... pisut teismoodi, aga ikka head!

Kohe kui traditsiooniline kiluleib on söödud, võiks mõned pirukad ahju küpsema pista. Õige kilupirukas koosneb minu mõtetes krõbedast tainast, vürtsikilust ja keedetud munast. Siin retseptis on aga pisut teistmoodi - puudub muna ja üleüldse on tegemist pigem sellise suupistega, mis aga maitseb väga-väga hästi. Tegin neid pirukaid mõni aeg tagasi ning võtsin endale eesmärgiks neid lähiajal uuesti teha. Tänane päev, 24. veebruar, sobib selleks ju ideaalselt. Pealegi ei vaja see retsept suurt eeltööd, nii et kes soovib, saab veel täna neid valmistada. Üldiselt need kilupirukad erilist retsepti ei nõu - kõik valmib tunde järgi.


400 g külmutatud pärmi-lehttainast (võimalusel kasuta valmisrullitud tainast) 
toorjuustu küüslauguga, toasooja
vürtsikilufileed
riivitud juustu
1 muna (peale määrimiseks)

Tõsta lehttainas enda ette ning määri peale õhukese kihina toorjuust. Seejärel lõika lühemast tainaservast u 3 cm paksused ribad. Poolita vürtsikilufileed ning aseta 2 kilupoolikut igale tainaribale. Raputa peale pisut juustu ning suru riba ääred kokku (nii, et kilu jääks justkui taina vahele peitu). Seejärel keeruta ribad kergelt rulli, määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures (pöördõhuga režiimil) 8-12 minutit.

2 kommentaari :

  1. Tehtud! Head said. Kindlasti teen veel. Nüüd peame ootama kuni hernepüreesupp ka valmis saab, et neid siis koos süüa. Aitäh retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lahe. Hernepüreesupp sobib muidugi ka suurepäraselt nende pirukate juurde;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails