11. juuni 2014

Kreeka jogurti vaht mee ja röstitud pähklitega



Comfort food? Jah, peab tõdema, et taas selline sega-lihtsalt-kokku retsept, mida mul tegelikult plaanis avaldada ei olnud. Kui ma aga seda magustoitu eelmisel laupäeval Imavere Piimanusmuuseumi piimapäeval töötoas valmistasin, siis tuli välja, et sellised lihtsad magustoidud on meeltmööda nii paljudele. Niisiis üks lihtne segadik Kreeka jogurtist, kodujuustust (püreestatult annab lõpptulemusele mõnusat tekstuuri) ja vahukoorest, lisaks veel pisut röstitud pähkleid (ära neid välja jätta!!!) ja mett. 
 Kui mõelda, siis praegune hooaeg soosib selliseid magustoite. Pean silmas õhtuseid grillimisi.... hea on ju võtta magusoit, mis vajab lusika asemel söömiseks vaid maiuse keskele pistetud küpsist. 
neljale
200 g kodujuustu
2 dl fariinsuhkrut
200 g Kreeka jogurtit
200 ml rõõska koort (35%)
peotäis kreeka pähkleid
(võilille)mett
4 savoiard küpsist
Mikserda kodujuust fariinsuhkruga ühtlaseks püreeks. Lisa segades juurde Kreeka jogurt. Vahusta koor ning sega juurde kodujuustusegu. Purusta pähklid ning rösti neid kergelt pannil.
Aseta klaasi põhjale kodujuustusegu. Selle peale nirista pisut mett ning kata kodujuustuseguga. Raputa peale pähklipuru ning pista klaasi (lusika asemel) savoiard küpsis.

5 kommentaari :

  1. Tere!
    Kas sellist kreemi võiks ka tordi vahele panna või jääb see liiga vedel?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei-hei,

      See liiga vedel ei jää, mina panengi just samasuguse paksusega täidist koogikihtide vahele. Mõtlen siinkoha biskviidist koogikihte. Mõni tugevama tekstuuriga koogikihtide vahele vast ei sobi.

      Kustuta
    2. Aitäh vastamast, olen juba tüdinenud vahukoore ja kohupiima kreemidest,see kreem natuke teistmoodi :). Ma tahtsingi biskviitkooki teha.

      Kustuta
  2. Tere, kui ma magustoidu eelmine päev valmis teen ja jahedasse seisma jätan. Kas siis ka magustoidu kvaliteet muutub?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seistes pigem maitsed täiustuvad ning magustoit muutub paremaks!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails