22. detsember 2013

Jäätise-kohvisegadik ehk kondenspiim, jäätis ja kohv

Kellele jäätise-kohvi kooslus meeltmööda ei ole võivad selle postituse vahele jätta, teistele soovitan aga külmkapist jäätis välja võtta ning üks kange kohv valmis teha. Minu jaoks on kohv selline võluijook, mis aitab igal ajahetkel ning mis on hommikuti lausa kohustuslik seltsiline. Hea kohv on tõeline nauding, mis sobib imehästi ka erinevatesse magustoitudesse ja kookidesse (hiljuti kirjutasin siia blogisse üles ühe hea kõrvitsaga šokolaadikoogiretsepti, kus ma kohvi kasutasin).


Alljärgnevalt üks mõte (mõte sellepärast, et see kohviga magustoit valmib peaaegu, et tunde järgi), kus kohv ja jäätis imehästi kokku sobituvad. Ma ei nimetaks seda kohvijoogiks, pigem magustoiduks, kus kohv tekitab jäätisele selle õige, kergelt sulanud, tekstuuri, Niisiis, kui süldi keetmise vahepeal väsimus peale tuleb, siis võtke veidi aega ning valmistage endale üks jäätise-kohvisegadik.


ühele tassile

1 sl kondenspiima
šokolaadijäätist
kardemoni või kaneeli
kanget kohvi


Pane klaasi põhja (kasutasin 200 ml klaasi) kondenspiim ning raputa sellele näpuotsatäis kardemoni (või kaneeli). Täida klaas šokolaadijäätisega ning vala juurde kuum kange kohv (nii palju, kui mahub). Sega paar korda, et kondenspiim lahustuks (nii sulab jäätis ka paremini kohviga) ning paku kohe.


*Minule oli kohvi valmistamisel abiks kohvisemu Caprissimo kohvioad.


1 kommentaar :

  1. Mm! Tundub täiesti võrratu!
    Kohe homme proovin ära.
    Annika

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails