24. juuli 2012

Rukkijahuga praetud räimed


Lihtsad toidud on ülekõige. Sellele annab ka tõestust see, et pärast laupäevast räimede praadimist olin sunnitud ka pühapäeval turul olevat kalapoodi külastama. Niisiis oli nädalavahetus puhtalt praetud räimede päralt. Kõrvale pisikesi värskeid kartulimugulaid ning ülihäid lihatomateid..... ja siis kastmeks rohelise sibula salat - tõeline klassika:) Mina kasutan paneerimiseks alati rukkijahu, kuidagi meeldib nii rohkem. Paneerimistehnika on ka lihtne - panen jahu ühte kotti ning lahtiklopitud munad teise. Seejärel panen kõik kalad jahuga kotti ja raputan korralikult. Siis tõstan need kotti, kus on munad ja raputan uuesti. Kõige lõpuks paneerin neid uuesti rukkijahus. Panin alljärgnevalt sümboolsed kogused kirja, kuid tegelikult käib kõik silma ja tunde järgi. Räimeid võib sellisesjahu koguses olla ca 20-25.


räimefileesid (selgrooga ära ei pea võtma)
ca 2 dl rukkijahu
ca 1 tl soola
2 lahtiklopitud muna


Pane rukkijahu koos 1 tl soolaga kilekotti ning lisa sinna puhastatud räimefileed. Raputa kotti, et fileed saaks jahuga kokku.  Seejärel võta teine kott ning pane sinna lahtiklopitud munad. Lisa sinna jahused räimefileed. Raputa kotti. Nüüd pista fileed uuesti rukkijahuga täidetud kotti ning raputa kotti, et fileed saaks jahuga kokku. Seejärel prae kuumal õlisel pannil räimed mõlemalt poolt kuldpruuniks.




3 kommentaari :

  1. Üliäge pilt, no ja see kotitrikk on ka kaval. Teen järgi!

    VastaKustuta
  2. See kotitrikk oli mu vanaema nipp. Hea kiire - ei pea kaua ükshaaval nende kaladega jändama.:)

    VastaKustuta
  3. need kalakesed tuleb samuti ära proovida, pikemat aega juba isutanud. Lisaks selline vahva nipp ka, kujutan ette, kui lõbus see vaatepilt juba olla võib :) Sa oled ikka vahva! :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails