6. november 2011

Šokolaadine rukkijahupuder

Korralik hommikusöök on päeva tähtsaim eine....... ütles ema, kui oli ilmselgelt liiga suure potitäie putru perele hommikueineks valmistanud. Tundub, et emadel lasub tihtipeale müügimehe kohustus lastele teatud toite maha ärida. Minulgi saavad mitmedki road fantaasiarikkama ja uhkema nime, kui toit tegelikult ise on. Mõned toidud on aga populaarsed juba ise-enesest. Minu üks lemmikuid pudrusid saab siinkohal veidi täiuslikumaks ja lastesõbralikuks tänu kakao-lisandile. Maitseb kui kakaopuding. Lusikas kätte ning jääb üle vaid Head isu soovida.

kahele-kolmele

2 dl vett
3 dl piima
1,5 dl rukkijahu

näpuotsatäis soola

2 sl suhkrut

3 sl kakaopulbrit (magustatud)

1 sl hapukoort
mustikaid (külmu
tatud, ära neid sulata)

Kuumuta vesi koos piimaga potis keemiseni, nirista aeglaselt sisse rukkijahu, ise pidevalt segades. Lisa sool ja suhkur ning keeda madalal kuumusel seni kuni puder pakseneb. Sega sisse kakao ning seejärel hapukoor. Jaga puder kaussidesse, raputa peale mustikaid ja serveeri.



7 kommentaari :

  1. Seda putru peaks proovima oma pojale maha ärida :)

    VastaKustuta
  2. Mina ärisin väga edukalt selle lapsele maha. Mõne aja pärast sõime mõlemad isuga seda, kuni potist vaid põhi vastu vaatas:)

    VastaKustuta
  3. Täna hommikul ei tulnud pojale Cookie Crispi helbed mitte meeldegi kui putru nägi! Eks see "šokolaad" ikka üks võlusõna ole...ja mitte ainult lastele! :D

    VastaKustuta
  4. ,,,just just, mul laps lakub ka pudrukausi nii puhtaks, et oi-oi-oi:D

    VastaKustuta
  5. Ma pole selle pealegi tulnud, et rukkijahust putru teha! Täna hommikul läks ka minu ärimine 1a4kuusele tirtsule vägagi hästi korda:) Sõi tema ja sõi ka emme väga hea meelega! Ma väga õnnelik jälle uue avastuse üle:)

    VastaKustuta
  6. See on tore:) Soovitan odrajahuga ka proovida;)

    VastaKustuta
  7. Meile kõigile ka väga meeldis! Supertore mõte, mul ongi rukkijahu kuidagi palju tekkinud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails