7. juuni 2011

Rabarberikissell maasikavahukoorega

Minule on lausa kohustuslikuks elemendiks valmistada rabarberi-hooajal kisselli. Seda kõige lihtsamat ja traditsioonilisemat, mida aastast-aastasse ikka tehtud on. Rabarberikissell on kuidagi eriline, vähemalt minu arvates. Võibolla on süüdi selles oma peenral olevate rabarberite kodune võlu, võibolla aga mõte sellest, et rabarberikisselliga on saabunud ka lõpuks see kauaoodatud suvi.


Vahukoor on suvel lausa asendamatu, kasvõi külma jäätisega, minu lemmiksuvise magustoidu Eton mess’ga või siis maiustamiseks sellesama kisselli peal pisikese vahukooretupsuna, mis vahustatud kokku rõõsast koorest, värsketest maasikatest ning veidikesest suhkrust. Manustada soovitan üks-ühele ehk siis üks supilusikatäis niisama maitsmiseks ning samapalju siis kissellile. Super-hea, ka praegu sellise sooja ilmaga.

1,5 l vett
500 g rabarbereid (kooritud ja tükeldatud)

3 dl suhkrut (suhkrukogus oleneb enda maitsest)

näpuotsatäis kaneeli

3-4 nelgitera

3 sl kartulitärklist

1,5 dl vett


Maasikavahukoor:

200 ml rõõska koort (35%)

1 tl vaniljesuhkrut

1 sl suhkrut

100 g maasikaid


Pane rabarberitükid ja vesi potti, lisa suhkur, kaneel, nelgiterad ning kuumuta keemiseni. Lase seejärel keskmisel kuumusel podiseda seni kuni rabarbertitükid on pehmed. Sega tärklis külma veega ning lisa segades kissellile. Kuumuta keemiseni ning võta siis koheselt tulelt. Jäta jahtuma.

Vahukoore jaoks vahusta suhkrud rõõsa koorega. Tükelda maasikad (jäta mõni kaunistuseks ka) väiksemaks ning poole vahustamise pealt lisa vahukooresegule. Valmis maasikavahukoort serveeri koos jahtunud rabarberikisselliga.

4 kommentaari :

  1. Võrratult hea - nii taoliselt valmistatud kissel kui lihtne idee vahukoore sisse midagi lisada. Meil oli banaani, maasikamoosi ja mett.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails