9. juuni 2011

Maitsevesi - kuumade ilmade asendamatu kaaslane vol1

Kohe kindlasti peab alustama sellest, et Pärnusse on jõudnud täielik suvi. Pargid ja rand rahvast täis ning merevesi juba vaat, et üleliia soe. Pärnu tänavakohvikud on suvenautijatest pungil ning tänavad suvitajate saginat täis - üleütlemata mõnus aeg. Eile võtsime sõbrannaga ette ka selle aasta esimese pikniku, mis suvetunnet ainult süvendas. Kui nüüd nuriseda, siis veidike palav on. Selliste suviste palavate ilmadega on mul aga kapis pidevalt kann sedasama sidruni-piparmündi karastavat jooki. Tõsiselt hea lihtne abimees praeguseks ajaks.

1-2 sidrunit
suur peotäis piparmündilehti
jääkuubikuid
vett

Pane viilutatud sidrunid ning piparmündilehed kannu ning tambi need kergelt puruks (piparmündi maitse tuleb nii paremini esile). Lisa jääkuubikud ning vala peale külm vesi. Lase 5 minutit maitsestuda ning siis naudi.


4 kommentaari :

  1. Pakkusin eelmine reede oma külalistele peaaegu samamoodi vett. Minul polnud piparmündi lehti sees. Aga pöuasel ilmal ma muud ei saanudki, kui seda vett uuesti ja uuesti lauale kanda. Mehed ei tahtnud isegi ÖLUT!

    VastaKustuta
  2. Jah, see vesi on minev kaup - mul on maitsevesi eriti meelt mööda. Teine kiiduväärt kosutus on kurgiviiludega vesi - mõnus:)

    VastaKustuta
  3. Minu lemmik on hetkel üks suur piparmündivars kannu torgata. Ilmselge Tammuri mõjutus. Ja siis üks maasikas viiludena juurde. Uskumatult palju maitset annab maasikas. Granaatõunaseemned on ka hästi ilusad pärlid, see roheline ürt ja erkpunane granaatõun on kokku lihtsalt super vaatemäng. Üldiselt ongi vist nii, et iga jook kujuneb aastaajast sõltuvalt. Mida värsket aga kätte saad, seda kannu topid. Üks kooslus ilusam ja maitsvam kui teine :)

    VastaKustuta
  4. Granaatõun ei ole paha mõte. Tammurist on mulle külge hakanud see, et topin kannu melissivarred. Erilist maitset ei anna, silmale aga lihtsalt ilus:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails