25. jaanuar 2011

Koogi-moodi leiva-saiavorm

/Prindi retsept/

Järgnevalt üks magustoit, mida olen viimasel ajal ikka väga tihti valmistanud - saia-leivavormi, mille kõige kasulikum osa seisneb veidi tahkema saia/leiva ärakasutamises. Alati võib sellise vormi oma tunde järgi valmis meisterdada, kuid üks alati-õnnestuv retsept on alljärgnev. Ahjumineva saiavormi võib üle valada piima-seguga, kuid kõige rohkem soovitan vormi kostitada hoopis rõõsa koorega. Serveerida võib piimaga, kuid ise söön tavaliselt seda niisama, nii nagu kookigi.

400g saia
400 g leiba
0,75 l piima
3 sl suhkrut

Täidis:
2 dl suhkrut
35 g naturaalset kakaopulbrit
400 g hapukoort
1 muna

Kate:
3 muna
0,25 l piima (või samapalju 10%list rõõska koort)
0,5 tl kaneeli
50 g suhkrut

Murenda leib ja sai kaussi, lisa piim ja suhkur ning jäta segu ca 10 minutiks seisma. Sega kõik täidise ained omavahel, tee sama moodi ka katte ainetega.

Määri ahjuvorm (kasutasin 30x22cm vormi) võiga ning pane pool saia-leivasegust vormi põhja. Vala selle peale kokkusegatud täidis ning selle peale ülejäänud saia-leivasegu. Vala see üle muna-piima(koore)seguga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 45 minutit ehk kuni saia-leivavorm on pealt kuldpruun. Raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri.


10 kommentaari :

  1. Oioi, see võib hea olla:) Leiba tahaks kindlasti proovida ühes magusas vormis. Mina aga ei suuda kunagi saiavormi tehes mitte priiskama hakata ja lisan ikka rosinaid ja banaani ja kohupiima ja šokolaadi ja muud head kraami, mis kapis leidub. Hea vahend jälle jääke ära kasutada. Lisan selle vormi järgmise nädala menüüsse:)

    VastaKustuta
  2. Ei jõua ära oodata, mil seda retsepti proovida saan. Juba kolm!!! korda on mees unustanud kakao osta, olgugi et see on ostunimekirjas olnud :P

    VastaKustuta
  3. Andra - no eks sellesegi vormi rändab tihti nii mõnigi martipanitükk ja halvaabatoon:)

    Katrin - vägagi tuttav käitumine, ma tean mida sa tunned:D

    VastaKustuta
  4. Kook ahjus :)

    Natuke segadusse ajas retseptis, et kord oli suhkur spl ja siis g. Ma üldiselt hoidn retseptidest, kus on mõõdud grammides :D
    spl, tl, dl... need on ok :D

    Igal juhul ootan ma kannatamatult, mil kool valmis saab... 40 min veel :D

    VastaKustuta
  5. Kui sa sellise tähelepaneku teed, siis asi on jah veidi tasakaalust väljas, kord grammid, siis detsiliitrid jne. Mul on nii, et kui retsepti üles kirjutan siis mõõdan täpselt sobivad kogused ära ning kritseldan need paberile. Mõõdan vastavalt sellele, mis käeulatuses on. Aga 50 g suhkrut on õige pisut rohkem kui 0,5 dl. 1dl suhkrut=90g:)

    VastaKustuta
  6. Tehtud ja söödud ja nõudki pestud:D, sain pere käest kiita, et midagi uut ja head, et paluks teien kordki veel teha. Aitähh heade retseptide eest!!!

    VastaKustuta
  7. Pere tungival nõudmisel sai nädalavahetusel teinegi kook tehtud. Tükeldasin koogi sisse veel kolm õuna ning puistasin vahele kardemoni. Imehea :) Aitähh veelkord!

    VastaKustuta
  8. Kardemoni ja õuntega võis see ikka väga hea olle.:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails