7. detsember 2010

Kodujuustu-tatrasalat

Tundub, et veidi kohatu postitus, sest selles salatiretseptis pole jõuluhõngugi. See-eest aga ideaalne jõulute-eelne kerge toit enne suuremaid jõulupraade, verivorste ja hapukapsahautisi. Ma ei ole küll väga tihe salativalmistaja, kuid see-eest on mul kogunenud retseptiraamatu vahele vaid kindlad salatiretseptid. See salat on üks neist korduvatest headustest.


suur kausitäis salatit

200 g tatart (keetmata kogus)
400 g kurki, kooritud

400 g makrapulki

400 g kodujuustu
4 sl majoneesi soola

Pane tatar soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda pehmeks. Haki kurk ning makra. Sega omavahel kodujuust, keedetud tatar, kurk ja makra. Lisa majonees ning maitsesta soolaga. Serveeri.

13 kommentaari :

  1. Väga huvitav kooslus!
    Ma just mõtlesin siin paari järgmise päeva menüüd välja ja otsustasin täna õhtul teha tatra-hakklihahautist. Nii et tatrapäevad on saabunud :)

    VastaKustuta
  2. No kas me tõesti sööme sarnaseid asju kogu aeg?! :D Ma tegin ka tatrasalatit nädalavahetusel, küll teises koosluses, aga ikkagi :D Ja siis kindlasti Lusikat tahaks ka vaadata, aga sul on kuupäevaks 11.10.2010 ehk et see oli ära juba või on näpukas? :)

    VastaKustuta
  3. Minu härra abikaasa tellis seda oma sünnipäevalauale:)

    Andra - näpuviga ikka, tegelt olen kahel järjestikkusel detsembrikuu laupäeval eetris - 11 ja 18:)

    VastaKustuta
  4. See on küll huvitav salat! Kindlasti proovin teha.

    Kas ma sain õigesti aru, et Sind on võimalik Lusika saates näha 11 ja 18 detsember?

    VastaKustuta
  5. Minu lemmik salat kodujuustuga on selline, kuhu kuuluvad tükeldatud tomat, makra ja kodujuust. Kõige lihtsam on kasutada krabinuudleid, siis ei pea hakkima. Kodujuustu olen kasutanud täitsa tavalist, aga võib ka hapukoorega, kuid ka tavalisega jääb salat mõnus mahlane. Soovi korral võib maitsestada pipraga, maitserohelisega vm.

    VastaKustuta
  6. mul hetkel tõsiselt kõht tühi, nii et hea meelega haaraks ühe taldrikutäie seda salatit:)

    VastaKustuta
  7. kas tatar peab olema jahtunud ? ja kas see suletud karbis säilib külmkapis mitu päeva ?

    VastaKustuta
  8. Jah, tatar peab oleme jahtunud. Kokku segatud salatit mitu päeva säilitada ei soovita, seda eelkõige põhjusel, et kuna salat sisaldab kurki, siis salat muutub mitu päeva seistes vesiseks (isegi siis kui kurki valmistamise päeval nõrutad)

    VastaKustuta
  9. Kas salatis peaks kasutama poes müüdavat hapukoorega kodujuustu või rõõsa koorega ja siis ise lisama hapukoort salatisse ja kas m una ka sobiks sisse hakkida?

    VastaKustuta
  10. Muna sobiks siia salatisse hästi. Kodujuustuna on kasutatud seda kõige tavalisemat ilma lisanditeta.

    VastaKustuta
  11. Kogusin kaua julgust, et seda minu jaoks siis veel tavatut kooslust proovida. Nüüdseks on sellest üks mu lemmikhommikusööke saanud. Tänagi tegin ja juba tahaks veel. Aitäh!
    Carmen

    VastaKustuta
  12. Proovisin järgi. Väga huvitav leid. Kerge kooslus. Soovitan soojalt.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails