4. oktoober 2009

Porgandi-seenepirukas

/Prindi retsept/

Paar päeva tagasi jäi suupistepulgakeste valmistamisest pool pärmi üle. Ja üllatu-üllatus, minu köögis valmis üks korralik seenepirukas - piisavalt porgandit, rohkelt seeni, sekka mõned keedetud munad ning kõige lõpuks juust, mis kõike seob... Sibula asemel kasutasin pirukas helbeid – nii jääb ära tükeldamise ja nutmise vaev:) vt ka nami-nami kooskokkamist!

25 g pärmi
3 dl vett

1 sl suhkrut + 3 tl suhkrut pärmi vedeldamiseks

1,5 tl soola

ca 8 dl jahu
3 sl õli


Täidis:

300 g seeni
2 tl sibulahelbeid
2 porgandit, riivituna
2 keedetud muna
100 g riivitud juustu

soola, pipart
peterselli
1 muna (määrimiseks)

Pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt 3 tl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele, lisa suhkur ja sool, sega kergelt. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korraks läbi. Valmis tainale puista peale väheke jahu, kata rätikuga ning jäta tainas sooja kohta kerkima umbes pooleks tunniks.

Täidise jaoks prae seened kuumal pannil pehmeks. Lisa sibulahelbed, riivitud porgand, peeneks hakitud munad ja petersell. Sega ning maitsesta soola, pipraga. Kuumuta mõni minut ja tõsta siis tulelt.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Aseta ühele poolele täidis. Määri taina ääri lahtiklopitud munaga ning aseta seejärel taina teine pool täidise peale. Suru kahvli abil taina ääred kokku. Määri pealt samuti munaga ning küpeta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit, kni pirukas on pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails