5. oktoober 2009

Banaani-halvaaleib – nagu magustoit!

/Prindi retsept/

Nagu ikka on see mul lausa kohustuseks saanud, et iga kord kui leiba teen, pean ka ühe nö katsetusleiva tegema. Lisaks tavapärasele köömneleivale ning seemneleivale ma lausa pidin midagi huvitavat proovima. Alguses mõtlesin soolastele lisanditele, aga miskipärast uitas mõte koguaeg magusa juurde. Ja nii saigi leib kaaslaseks endale banaani ja halvaa imepärase meki. Tõesti, maitseb nagu keeks, mida süüa magustoiduna tassikese teega.


1/3 kogus leivatainast
1 suurem banaan

2 sl halvaapuru

2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1-2 peotäit rukkijahu


Purusta kahvli abil banaan (nii jäävad mõned suuremad banaanitükid ka sisse). Lisa leivataignale purustatud banaan, halvaapuru, suhkur ning vanillisuhkur. Sõtku korralikult, lisades sõtkumise vahepeal rukkijahu (nii ei tule tainas liigselt vedel). Aseta leib 1,5 liitrisesse küpsetusvormi ning lase rätiku all soojas kohas ca 4-5 tundi kerkida.

Küpseta kerkinud leivatainast ahjus. Pane ahju põhja kauss veega (vajalik selleks, et ei tekiks liialt kõva koorikut) ja pintselda paar kord küpsemise ajal koorikut. Küpseta järgnevatel temperatuuridel:

250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 12-15 min

200 kraadi juures 12-15 min

180 kraadi juures 20 min


Banaanileiva puhul pikendasin viimast küpsemisjärgu temperatuuri tavapärase 10 minuti juures 20 minutini. Pintselda leibasid ahjust välja võttes ning pane leib käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.

2 kommentaari :

  1. Tõesti hea on see. Lapsed, kes mul tavaliselt leiba ei söö, sõid seekord ja kiitsid :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails