14. oktoober 2009

Kaneeli-suhkrukattega õunamuffinid

/Prindi retsept/

Lõpuks ometi leidsin ma endale suurte aukudega muffinipanni. Mulle tunduvad juba pikemat aega tavasuuruses muffinid nii tüütult väikesed ja igapäevased. Kõige hullem on veel see, et kui hammustad tükikese maitsvat küpsetist, siis on sellega juba pool koogikest otsas ja mitte kuidagi ei viitsi keset põnevat filmi kööki uue järele lipata. Niisiis õnnistasin ma oma uue panni sisse just nende kaneelist õhkavate koogikestega. Pontsakad ja suured muffinid, just nii peabki! Kõige paremini maitsevad minu arvates järgmisel päeval.


6 suuremat muffinit või 12 tavalist

250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola
1 tl kaneeli
2 muna

1 kl (200ml) joogijogurtit (meelepärase maitsega, ise kasutasin maasika oma)

150 g fariinsuhkrut

4 sl õli
1 tl vanillisuhkrut
3-4 õuna, koorituna


Kate:

50 g võid
50 g suhkrut
1 tl kaneeli

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ning kaneel. Teises kausis vahusta kokku munad, jogurt, suhkur, õli ja vanillisuhkur. Lisa jahu-segu ning väikesteks tükkideks hakitud õunatükid. Sega niipalju, et moodustuks ühtne mass. Hoidu liigselt segamast!

Täida võiga määritud muffiniaugud kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit (kui kasutad tavalist muffinipanni) või 15-20 minutit (kui kasutad suuremate aukudega vormi).

Katte jaoks sulatavõi. Teises anumas sega omavahel suhkur ja kaneel. Kohe kui muffinid valmis saavad kasta need kordamööda hetkeks sulavõisse ning seejärel suhkru-kaneelisegusse. Jäta jahtuma.


7 kommentaari :

  1. Palun avalda meile ka see saladus, kus kohast need suured vormid said :)

    VastaKustuta
  2. Juhtusin nende otsa täiesti juhuslikult Pärnu Kaubamajaka Rimis. Oli selline vormide riiul, kus kõik vormid maksid ulmehinnaga 39.-(tk) Ei suutnudki kohe sellist odavat hinda uskuda (tegemist siis teflon vormiga) Otsisin igaks juhuks poest müüa üles, kes seda kinnitas:)

    Ehk on ka teistes Rimides selline pakkumine?

    VastaKustuta
  3. tere, kas oskaksid öelda, miks minu muffinid lähevad pealt lõhki, ja ei jää üldse sellised ilusad nagu sul.

    VastaKustuta
  4. Kui pealt läheb küpsetis lõhki, siis on järelikult ahjutemperatuur liiga kõrge. Proovi küpsetada madalama kraadiga:)

    VastaKustuta
  5. kas siis jäävad ka normaalsed kui teha paberist muffinivormidesse. endal sellist spetspanni kodus pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, ikka jääb, ainult et lõpptulemus ei jää silmale nii ilus, paberist muffinivormides kipuvad muffinid veidi loperguseks jääma.

      Aga, et muffinid vähekenegi paremini vormi hoiaks, pane tainas kahekordsetesse muffinipaberitesse.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails