27. detsember 2008

Jõuluse kattega Pirni-Šokolaadikook

/Prindi retsept/

See on üks nendest mitmetest kookidest, mille tänavu aasta jõululauale tegin. Plaan oli valmistada küll apelsini-šokolaadikooki, kuid viimasel hetkel mõtlesin ümber. Selleks, et koogile anda juurde natukene jõuluhõngu, sai katteks peale raputatud piparkoogimaitseainet. Teisel aastaajal võib piparkoogimaitseaine aga vabalt lisamata jätta. Pirnide koostöö koogis sisalduva šokolaadiga on häbematult tõhus, mistõttu kook oli tohutult mahlane ja maitsev ning tuleb kindlasti ka kordamisele.


150 g võid või margariini
150 g tumedat šokolaadi
2 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
6 suuremat pirni
2 spl fariinsuhkrut
0,5 tl piparkoogimaitseainet

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta pirnid väiksemateks tükkideks ning sega taignasse.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut ja piparkoogimaitseainet. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.


12 kommentaari :

  1. Kummalisel kombel pole ma kunagi veel pirni-šokolaadikooki teinud, kuigi pirni-šoko kombinatsioon mulle täitsa meeldib. Aitäh inspiratsiooni eest!!

    VastaKustuta
  2. Väga väga maitsev kook, üks parimaid viimasel ajal!:)

    VastaKustuta
  3. Šokolaaditükkidega vanilli-koorejäätist kõrvale ja suppper:) Maitsev nii soojalt kui ka külmalt. Ja sul on retseptide juures nii ilusad ja isuäratavad pildid.

    VastaKustuta
  4. Täitsa isu on peal, peab selle koogi tegemise vist ette võtma. Ja kuna kotitäis pirne ka veel kasutamata, siis hea ja mõjuv põhjus koogi tegemiseks olemas:)

    VastaKustuta
  5. Tahaks seda kooki teha plaadiga mille mõõtmed on 35x41 aga mitme kordse kogusega ma peaks arvestama,et tuleks selline enamvähem sama kõrge kui Sul pildil olev kook.Kui kogused korrutada kolmega kas siis oleks piisav või on seda palju?

    VastaKustuta
  6. Minu arvutuste kohaselt peaksid ained korrutama 3,7ga:) ehk siis ka tegelikult 3,5ga korrutada oleks ok.

    VastaKustuta
  7. Minul on üks pisike kommentaar selle pildi suhtes. Tahtsin öelda lihtsalt seda, et kui sarnased on ikka inimeste mõttemaailmad. Mina ei ole näiteks seda pilti varem näinud, aga mul on taoline pilt tehtud kanada õunakoogist :).

    VastaKustuta
  8. Otsisin ruutu üles Su blogist selle õunakoogi - ja täitsa õiget juttu räägid:) Sarnased. Eks see küpsetajate ühine mõttelaad ole:)

    VastaKustuta
  9. Väga maitsev kook. Otsisin, mida teha poja sünnipäeva puhul lauale ning mõtlesin seda proovida. Ei pidanud kahetsema, sest nii mahlast kooki pole ammu saanud. Läheb kindlasti kordamisele.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails