14. detsember 2008

Pontsakad pärmitainapannkoogid

Kui vahest tekib isu tõeliselt paksude pannkookide järele, siis on just pärmitaina pannkoogid need õiged. Parajalt paksud, piisavalt kohevad ning meeldivalt magusad pannukad sobivad loomulikult valmistamiseks nädalavahetuse hommikutel. Serveeri neid endale meelepäraste lisanditega, minu lemmikuteks on külm vanillijäätis, marjad ja toormoos!



NB! Valmistamisel ära prae pannkooke üleliia kõrgel kuumusel, sest nii ei pruugi pontsakad küpsetised seest korralikult läbi küpseda!



Kogus: ca ca 32-35 tk

5 dl piima
25 g pärmi
ca 7 sl suhkrut (kuhjaga)

1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl soola

8 dl nisujahu
2 muna
2 spl õli

Kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkrud ja sool. Sega kuni pärmi segunemiseni. Seejärel lisa juurde sõelutud jahu, lisa munad ja õli ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Lase sel soojas kohas vähemalt 15-20 min kerkida*.Seejärel prae pannil õlis (keskmisel kuumusel) ümmargused pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

* Mina kergitan tainast tavaliselt 50 kraadini soojendatud elektriahjus. 


14 kommentaari :

  1. Kas need koogid vajusid kiiresti alla?
    Need näevad nii ahvatlevad välja, tuleb vist endal ka proovida...
    Aga see 2spl õli on praadimiseks või lisad taugna hulka?

    VastaKustuta
  2. Need pannkoogid alla ei vajunud, säilitasid sellise kuju ja paksuse nagu pannil olles. Õli läheb tainasse. Praadimiseks tuleb lisaks õli võtta:)

    VastaKustuta
  3. Ühed parimad pannkoogid üle pika aja. Mina asendasin presspärmi kuivpärmiga. Segasin kõik kokku ja lasin 40 minutit kerkida.

    VastaKustuta
  4. Nii mõnusad ja kohevad! Meenutavad natuke pontsikuid. Kas tainas peabki selline vedelapoolne jääma? Igatahes tulemus oli super!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte nii vedel. Justkui paks hapukoor:)

      Kustuta
  5. Kas tõesti 5 dl vedelikku ja 8 dl jahu?
    See tuleb ju väga, väga paks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just täpselt nii:) Tainas tulebki paks, justkui pärmitainas (siiski sellest veidi vedelam tainas).

      Kui armastad pontsakaid pannkooke, siis soovitan seda retsepti proovida:)

      Kustuta
  6. Aitäh retsepti eest! Väga mõnusad pannkoogid tulid ja kõik mõmisesid süües :)

    VastaKustuta
  7. Tegin täpselt õpetuse järgi ja pannakad jäid tõesti lõpuni paksusks ja maitsesid hästi:) Aitäh Ragnele väärt retsepti eest!

    VastaKustuta
  8. See oli nüüd küll omapärane üritus - kell pool kaheksa õhtul teatas mu kallis naine, et tahab võimatut - pärmitaigna pannkooke. Korralik eesti mees ei saa ju ometi tunnistada, et on tema jaoks on miski võimatu, seega tegin elus esimest korda sellise taigna ja tehnilistel põhjustel pidin veel ka kogustega improviseerima. Igatahes koogid said imehead, soovitan retsepti kõigile. Ainult figuurile mõjub sel kellaajal pannkookide söömine halvasti:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails