18. detsember 2008

Jõulune rullbiskviit

/Prindi retsept/

Siin on midagi eriti jõulust – glögiga immutatud pohla ja piparkoogimaitselise täidisega rullbiskviit. Ilusaid algavaid jõule!


Biskviitpõhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaod

Täidis:
300 g kohupiimapastat

3 sl suhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl sidrunist pressitud mahla
1 dl pohlamoosi

Immutamiseks:
alkoholivaba glögi


Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ning lisa seejärel muna-vahule. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista lauale tuhksuhkrut ning kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, pintselda kooki kergelt veega. Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta hetkeks jahtuma.

Täidise jaoks sega kõik ained peale pohlamoosi. Immuta biskviitpõhja glögiga. Määri immutatud põhjale pohlamoosi ning selle peale määri kohupiimatäidis. Keera biskviit rulli ja pane külmkappi tahenema.


15 kommentaari :

  1. Oi, see näeb mõnusalt mahlane välja ka!

    VastaKustuta
  2. See oli tõesti hea! Oletan, et see on seesama, mida külakostiks tõid?
    Samas piisavalt lihtne, et ise kunagi järgi proovida.

    PS Hans tänab jõuluvana ilusa kingi eest ;)

    -maris

    VastaKustuta
  3. seesama jah:) Lihtne oli teha küll!
    Andri ütleb ka suuuuuuured tänud jõuluvanale;)

    VastaKustuta
  4. Kas sa kasutasid maitsestamata kohupiimapastat?

    VastaKustuta
  5. Kas sa oskad öelda kumma jahuga oleks parem kas nisujahuga või rukkijahuga?

    VastaKustuta
  6. Kasutasin täidise tegemisel täiesti tavalist maitsestamata kohupiimapastat(kuna 3 sl suhkrut lisan täidisele niikuinii).

    Mina soovitaksin teha ikkagist nisujahuga, jääb selline õige rullbiskviit. Kuigi eelmine aasta tegin jõululauale riivleiva rullbiskviiti, kus asendasin terve nisujahu koguse riivleivaga - see jäi küll mõnus jõulune.

    VastaKustuta
  7. Aitäh Mardikas jõulusoovide eest:) Ilusat jõuluaega kõigile!!

    VastaKustuta
  8. Eile tegin seda rullbiskviiti. Pohlamoosi asemel kasuatsin jõhvikamoosi. Mul läks rullbiskviit kahjuks rulli keeramisel katki ja jäi laua külge kinni aga maitse oli hea.

    VastaKustuta
  9. tore, et maitses, kuid kurb kuulda, et rullbiskviit keeramisel katki läks. Äkki tegid liiga suurele plaadile ning seetõttu jäi biskviit liiga õhukeseks?

    VastaKustuta
  10. Proovisin seda retsepti ja küpsetis ebaõnnestus täielikult. Taipasin juba taigna segamisel, et midagi on koostisega nihu. Tavaliselt käib biskviittaignasse iga muna kohta 1 supilusikatäis jahu. Sinul aga on 3 muna kohta jahu ja kartulijahu ainuüksi kokku 2 dl. seda on ikka kordades rohkem. Sellepärast ei andnuki rullida, kohe murdus ära nagu ka keegi eespool kommenteeris.

    VastaKustuta
  11. Mul juhtus ka nii nagu Anonüümne ütles - vaatasin kohe, et taigen on liiga paks. Valada seda plaadile küll ei saanud, sain selle kuidagi moodi lusikaga plaadile laiali aetud ja kui ära küpses, siis tegin kohe nii, et lõikasin pooleks ja panin selle täidise lihtsalt kahe kihi vahele.. Olen sama meelt, et rullida seda küll poleks saanud.. Peale tegin veel tumedast shokolaadist klasuuri ja maitse oli väga hea :)

    VastaKustuta
  12. Kurb kuulda, et ei õnnestunud, Tundub, et mina olen ainuke, kellel on see välja tulnud.

    Muidu on see retsept (ilma kakaota siis) alati mul rullbiskviidi tegemisel kasutusel - kohev biskviit on garanteeritud. Üheks biskviidi murdumise põhjuseks võib muidugi olla liiga suur küpsetusvorm. Mõõtsin enda ahjuplaadi ära, millega alati rullbiskviiti teen (olen selle vormi isegi vanemate juurde kaasa võtnud kui biskviidi küpsetamiseks läheb:). Mõõtudeks on 23,5x36cm

    VastaKustuta
  13. mul on jah ilmselt liiga suur vorm, mõõtsin 30x35.. vaatan, proovin järmine kord näiteks kogust muuta..

    VastaKustuta
  14. mul on pöidlad pihus, et asi õnnestuks:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails