23. detsember 2008

Šokolaadiga täidetud piparkoogid

Lähenevate jõulute tõttu on köögis tegemist kui palju - sülditegu, maksapasteet, piparkoogid, jõulukeeks ning lisaks veel palju muud head ja maitsvat, mis tuleb valmis teha. Jõulutunne tuleb ikka peale küll, kui kuulad jõulumuusikat, tunned pliidil podiseva süldi lõhna ning aknast välja vaadates langeb õrnvalgeid lumehelbeid. Traditsioonide kohaselt tegin täna ka täidetud piparkooke. Seekord sai täidiseks šokolaadikreem, kuid muidugi võib selle asendada ka banaanide, kommide, maapähklivõid, paksema moosi või meega.
 
 

ca 800 – 1 kg piparkoogitaigent
400 g šokolaadikreemi (näiteks Nutella)
 
Rulli piparkoogi taigen laual lahti. Lõika sellest klaasi abil välja ümmargused ringid. Aseta ühe ringi peale šokolaadikreem (lisasin veel täiendavalt pisut kommitükke) ning tõsta teine ketas selle peale. Suru ääred ümbertringi kokku ning küpseta täidetud piparkooke ahjus, kuni omandavad kuldpruunika jume.

6 kommentaari :

  1. Tundub väga huvitav , kuid tekkis selline küsimus kui kaua peaksid piparkoogid ahjus olema ja mis kraadi juures?

    VastaKustuta
  2. minul oli 180 kraadi juures ca 15-20minutit.

    VastaKustuta
  3. Külmkapis oli terve pakk piparkoogitainast jõuludest järgi jäänud ja mõtlesin, et võiks midagi huvitavamat teha kui lihtsalt glasuuriga ja peaks ütlema, et väga head said niimoodi:) Panin banaani ja siis šokolaadikreemi...

    VastaKustuta
  4. Mina tegin taolisi küpsiseid kohupiima ja õuntega,,,,olid nagu pisikesed piparkoogipirukad, väga maitsev!

    VastaKustuta
  5. Tegin neid täna hommikul. Osad tegin banaanitäidisega ja osadele panin iiriskommi ja sidrunimaitselise kohupiimakreemi vahele. Mulle maitsesid iirise-kohupiimakreemi täidisega rohkem aga banaanidega oli ka hea. Aitäh idee eest!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails