13. august 2009

Lihtne kohupiima-õunakook (Juubeli tordipulbriga)


Tasapisi hakkavad aias valmima esimesed õunahakatised. Õigemini mu mehe vanemate aias, kus kasvavad lihtsalt nii magusad ja head õunad. Esimeste õunte ootus on tõsiselt piinarikas, nii hirmasasti tahaks juba maitsta ahjust välja tulevat imeliselt lõhnavat küpsetist. Koogi headusest ka - lisaks lihtsale õunakoogile on see kook kindel õunaküpsetis, mida pean iga-aasta raudselt valmistama. Tegelikult teevad seda kooki päris paljud, aga ehk on veel keegi, kes ei tea, kui hea suutäiega on tegemist ja vajab retsepti.



1 pk Juubeli tordipulbrit
4 muna

4 sl suhkrut 400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort

100 g võid
3 magusat õuna
kaneeli

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri koogivorm (kandiline suurusega 25x17cm või ümmargune Ø 22-24cm) võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale aseta õhukesi võitükikesi. Seejärel kalla vormi pool kohupiimamassist ja teine kolmandik tordipulbrist. Kata õhukeste õunaviiludega ning raputa üle kaneeliga. Õunte peale aseta ülejäänud pool kohupiimamassi. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Kui küpsemise ajal näed, et koogipinnal on mõni koht jahune, siis pane sinna veel võitükikesi.


43 kommentaari :

  1. See on tõesti üks hea kook, olen seda söönud aga ise teinud ei ole. Võtangi selle koogi järgmisena ette, nüüd ju retsept olemas. Tänud!

    VastaKustuta
  2. Tegin seda kooki ja pean tõdema, et nüüdsest on see tuttavate ja pere lemmikkook! Suussulav ning ülimalt mahlane. Imeline!

    VastaKustuta
  3. Kas sa mötled tordipulbri all Juubelitordi pulbrit?
    Väga ahvatleva välimusega koogilöik!

    VastaKustuta
  4. Birgit - palun-palun:)

    Mardikas - Olen kasutanud selle koogi valmistamisel nii juubelitordipulbrit, kui ka Domina tordipulbrit. Ühesõnaga sellega, mida parajasti kodus olemas on:)

    VastaKustuta
  5. Kas see kook on kõige parem samal päeval või järgmisel päeval? Tahan seda teada selleks, et plaan külla minekuks üks selline kook kaasa teha aga ei tea kas küpsetada samal päeval või eelmise päeva õhtul.

    VastaKustuta
  6. Birgit- Kindlasti võiks selle koogi eelmisel päeva õhtul valmis teha, sest see kook peaks enne söömist vormis veidi tahkuma. Seistes ühtlustuvad ka selle koogi maitsed!

    VastaKustuta
  7. Tänud, panen täna õhtul koogi ahju!

    VastaKustuta
  8. nägin seda retsepti ja tekkis kohe isu. nüüd kook ahjus ja ootan põnevusega mis välja tuleb

    VastaKustuta
  9. Hullult hea kook tuli. Isegi minu ämma koogist parem. Mahlane - mmmmmmmmm...... :)

    VastaKustuta
  10. Anonüümne - loodetavasti tuli ootuspärane.

    Maia - nagu olen kuulnud, teeb Su ämm võrratuid kooke, nii et tänud komplimendi eest:)

    VastaKustuta
  11. lihtsalt suurepärane tuli.Lemmik õunakook, mida olen juba nädala jooksul 2korda teinud. Supper.

    VastaKustuta
  12. Ämm on sarnast kooki teinud ennegi, aga see õuna tn. õun oli sealt puudu. Ma olen nüüd 4 x sedakooki teinud. Hullult hea ikka.

    VastaKustuta
  13. No siis on tore, kui maitseb. Aga kui millalgi nüüd Pärnu juhtute andke teada, teeme väikse koogi õhtu;) Andri hea meelega jagaks oma autosid Saskiaga:)

    VastaKustuta
  14. Täna tegin seda kooki, aga õunte asemele panin valge klaari moosi, sest seda lihtsalt palju tehtud. Tuli väga-väga hea. Kui moosiga teha, siis peab kindlasti laskma päris ära jahtuda, sest muidu hakkavad alumine ja pealmine kiht omavahel "sõitma". Aga maitse on suurepärane.

    Kohalik Pärnakas

    VastaKustuta
  15. Oehh, ajasid Kohalik Pärnakas:) mulle ka selle koogi isu peale....

    VastaKustuta
  16. Minu lemmikkook! Kui õunad otsa saavad teen seda sügavkülma maasikatega. Ilus kokablog Sul, Ragne:)

    Endine Pärnakas

    VastaKustuta
  17. aitäh kiitvate sõnade eest. Mul on märkamatult enamus külma pandud maasikaid-vaarikaid-mustikaid otsas, muidu prooviks ka täitsa maasikatega seda kooki teha:)

    VastaKustuta
  18. Tegin seda kooki, aga õunte asemele panin rabarberid ja tuli välja midagi äärmiselt maitsvat;)

    VastaKustuta
  19. Rabarberitega pole proovinud, aga kook on üks mu lemmikuid:)

    VastaKustuta
  20. Mina olen kooki teinud virsikutega ja hapukoore asemel kasutan tete suurt vaniljepudingut, supperhea tuleb, ja enne serveerimist panen kindlasti külmkappi et kook taheneks.

    VastaKustuta
  21. Vaniljepudingo nüldse üks tänuväärne asi, passib kookidesse imehästi ja kindlasti virsikutega super-kooslus:)

    VastaKustuta
  22. panin koogi ahju, aga unustasin vahele kihi tordipulbrit panna :) eks näis, kas jääb liiga vedel..ootan põnevusega...

    VastaKustuta
  23. Olen algaja küpsetaja ja isegi mina sain hakkama. Super hea tuli. Väga hea. Kusjuures kasutasin 300g kohupiimapastat ja 275g hapukoort ja kooslus oli hea. Peale koogi ahjust välja võtmist lisasin fariinisuhkrut ja kookosehelbeid. Mõnus pehme amps järelkrõmpsuga. Järgmine kord proovin kindlasti ka kalorivaesemat varianti hapukoore asemel kasutaks vaniljepudingit.

    VastaKustuta
  24. tundub, et õunahooaeg on täies jõus:)

    VastaKustuta
  25. Tere, vabandan juba ette ära lolli küsimuse pärast, aga sattusin lihtsalt esimest korda taolise retsepti otsa ja kõigi kiiitvate sõnade peale, tuli kihk endalgi üks koogike valmis meisterdada. :) Kas ma saan õigesti aru, et juhul, kui teen juubelitordipulbriga, siis mul ei tule seda konkreetselt veega valmis segada, vaid vormi kallangi otse pakist seda nö algset pulbrit? Tänud juba ette ära!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just-just:) Vesi jääb selle retsepti juures ära. Vaja vaid tordipulbrit panna, mille peale võitükikesi (nii nagu retseptid ettenähtud) laotada:)

      Kustuta
  26. Väga, väga hea ja mahlane kook vaatamata sellele, et kihid veidike sassi ajasin :)

    VastaKustuta
  27. Mis kohupiimapastat kasutate retseptis ��?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Kasutan maitsestamata ilma lisanditetda kohupiimapastat (kui just retseptis ei ole märgitud teisiti). Tootja osas ei ole kindlaid eelistusi. Oleneb lihtsalt sellest, mis poes saadaval on:)

      Kustuta
  28. Antud kogused 24cm ümmarguse vormi sisse ei mahtunud. Kook on liiga magus (olid hapud õunad ja ikkagi liiga magus).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see kook on tõesti tänu juubelipulbrile nõksa magusam, aga eks muidugi oleneb maitsest - magususe aste on ju kõigil erinev:)
      Koogivorm oli äkki liialt madalate äärtega, et küpsetis ära ei mahtunud?

      Kustuta
  29. Tere.Sedasi pulbrit otse vormi raputades,tegin kooki küll esimest korda,aga väga hea sai.Täna tegin juba kolmandat korda.Kuna mulle meeldib kohupiim,siis panin seda 3pk.ja keskmiseks kihiks panin hoopis sokolaadimuffini pulbri.Ilus kirju kook tuli ja maitses sokolaadiselt.Aitäh hea ja lihtsa retsepti eest.

    VastaKustuta
  30. Just panime koogi ahju vaatame kuidas välja tuleb.

    VastaKustuta
  31. �� uskumatu retsept. Ma tegin esimese koogi ilusti ja kenasti retsepti jälgides. Tuli super. Sõime poisiga peaaegu esimene õhtu enamus ära. Nüüd aga olen pannud fantaasia lendu ja teinud õuntega, pirnidega, erinevate kohupiimadega, moosidega ja veel saja erineva asjaga. Lihtsalt pole võimalik ebaõnnestuda. Suur aitähh Ragnele retsepti eest.

    VastaKustuta
  32. Taas avastatud vana ja väga maitsev kook. Mu ema armastab alati sellesse kooki rohkelt võid ja suhkurt panna, kuid täna tegin ise. Vähese võiga ning ei lisanud üldse suhkrut. Mõlemal juhul on kook mahlane ja maitseb väga hästi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm seda kuulda:)
      See kook on tõepoolest selline hea klassika!

      Kustuta
  33. Millega saaks koogipulbrit asendada või kuidas ise sarnast segu teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Antud kooki siis soovitaksin teha nii, nagu retseptis kirjas on. Ilma selle tordipulbrita kaob ära selle koogi võlu:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails