2. juuli 2008

Kuklid sinihallitusjuustuga

Kiiresti ja kergelt valmivad kuklid sobivad ahjust võetuna kodumaise taluvõiga või hommikusöögiks külma piimaga. Kuklid on tehtud tavalisest pärmitaignast, sinna juurde lisasin aga julgelt erinevaid maitseaineid (just nii nagu ka ürdisaiade puhul). Ahjust võetud saiad olid nii head, et järgmiseks hommikuks neid ei jätkunudki:)


1 kogus pärmitaigent
kartulimaitseainet
ürdiaiasegu
pune
küüslaugusoola
Kate:
sinihallitusjuustu
riivitud eesti juustu
lihamaitseaine ürdi-küüslauguga

määrimiseks muna
Valmista pärmitaigna retsepti järgi taigen. Lisa kartulimaitseaine, küüslaugusool ja natuke ürdiaiasegu kohe alguses, siis kui oled piima-veesegu ja pärmi omavahel kokku seganud. Pea meeles, et alguses lisa maitseaineid mõõdukalt, hiljem, kui taigen kerkinud ja seda uuesti sõtkud lisa ülejäänud maitseained.

Tee taignast pisikesed pallikesed (arvesta, et küpsemisel taigen kerkib). Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munaga ning raputa peale lihamaitseainet ürdi- küüslauguga. Katte tarvis pudenda sinihallitusjuust ja seda riivitud eesti juustuga. Küpseta kukleid 175 kraadi juures seni kuni kuklid hakkavad kergelt kuldseks minema, tõsta siis ahjust välja ja kata kuklid juustuseguga. Pane uuesti ahju ning küpseta kuni juust parajalt sulanud.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails