24. oktoober 2007

Ahjuliha

/Prindi retsept/

Lihtne ja kerge valmistada. Maitselt tulevad jällegi jõulud meelde. Serveeriks veel koos isetehtud kõrvitsasalatiga ja jõulud olekski nagu kohal. Kui sul on mõni suurem liha tükk, siis maitsesta seda samamoodi nagu lihaviile ja hiljem, pärast küpsemist lõika lahti.

2 portsjonit

2x~130 g sea välisfileed
Maitsestamiseks:
soola
pipart
suhkrut
lihamaitseainet
1 tl mahedamaitselist sinepit
2 loorberilehte


Kuumuta ahi 180 kraadile. Maitsesta fileesid soola ja pipraga, lisa ka pisut suhkrut. Seejärel määri fileesid lihamaitseainega. Pane maitseainet nii palju, et liha oleks punane. Kõige lõpuks määri mõlemale fileele 0,5 tl sinepit. Pane lihad küpsetuskotti, lisa ka 2 loorberilehte. Soovi korral võid küpsetuskotti lihade juurde panna ja köögivilju. Lihast tulev mahl annab köögiviljadele suurepärase maitse. Sule küpsetuskott ja tee noaga küpsetuskotile paar väikest avavust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ~20 minutit. Kui liha küpsetada ahjus liiga kaua, muutub see kuivaks ja kõvaks tükiks.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails