Kräsupeakooki eraldi vist tutvustama ei pea. Tegemist on koduse koogiga, mille üks olulisemaid komponente on hapukoor, kuna ilma selleta ei saa valmida koogikate. Kui traditsiooniline kräsupeakook vajab küpsetamist, siis seesama koogike saab valmis ilma ahju kasutamata. Küpsistest valmib põhi ning kate, mis asendavad selles koogis küpsetatud koogipõhjasid. Keerulisi võtteid ja erilisi andeid see kook valmimiseks ei vaja. Seega saab selle maiuse valmistamisega hakkama igaüks. Niisiis, kui on vaja viimase hetke koogiideed, siis alljärgnevalt on üks variant olemas!
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
Mitmele: 10
Aeg: 30 min
Põhi:
1 pk (210g) Kalevi Dops või Domino küpsiseid
2 sl võid
1 pk (210g) Kalevi Dops või Domino küpsiseid
2 sl võid
Täidis:
150 g hapukamat moosi (pohla- või kirsimoosi)
500 g heledaid küpsiseid
700 g hapukoort
150 g hapukamat moosi (pohla- või kirsimoosi)
500 g heledaid küpsiseid
700 g hapukoort
Kate:
50 g kohvikoort
50 g tumedat šokolaadi
50 g kohvikoort
50 g tumedat šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ühtlasemaks massiks, lisa
sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisesegu lahtikäiva koogivormi (Ø20cm)
põhjale. Määri peale moos.
Täidise jaoks tükelda
küpsised ning sega kokku hapukoorega. Laota segu vormi ning aseta jahedasse.
Katte jaoks kuumuta koor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil
sulada. Seejärel sega ühtlaseks. Vala šokolaadikaste koogile ning lase koogil
maitsestuda vähemalt 6 tundi. Katte võid valmistada ka serveerimise päeval!
Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning selle koogi leiab ka maikuu(2019) retseptilehelt, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti.
Oo, vaatame, kas mu 5- ja 6-aastased saavad sellega homme hommikul emadepäeva tähistamiseks hakkama))
VastaKustutaRaporteerin, et kook tuli välja väga hea, lapsed said peaaegu täitsa ise hakkama. Hapukoore puudumisel läks käiku ricotta kohvikoorega. Tõesti lihtne ja kiire teha köögikombaini olemasolul, ja hästi pidulik ka - nt sprinkles'eid peale raputades ideaalne lastesünnipäeva kook.
VastaKustutaJärgmine kord lisan ricottale natuke vaniljet. Võib-olla proovin ka banaane lisada.
Rõõm kuulda, et ka nii pisikesed koogi valmistamisega hakkama said:) banaan sobib sellesse kooki suurepäraselt, nii et seda võib järgmine kord julgelt lisada!
KustutaHei!Tundub nii põnev retsept,kuna meeldib paberil retsepti jälgida,siis kopisin su retsepti ümber,siinse printimis versiooniga tulnuks retsept kolmele lehele jaotatuna.Kenasti sai ka autori nimi retsepti juurde : )
KustutaPiret
Minu elukaaslasel on kaks suurt lemmikut - hapukoor ja Kalev Ekstra küpsised, seega enam sobivamat ja lihtsamat retsepti ei oskagi tahta. Tegin koduse kirsimoosiga ja lõpptulemus sai tõeliselt maitsev :)
VastaKustutaSiis oli tõesti suhteliselt kindlapeale minek:) Nii tore!
KustutaTere🙂Kas see kook võib õnnestuda ka laktoosivaba hapukoorega?
VastaKustutaIse küll proovinud ei ole, aga ma arvan küll, et õnnestub:)
KustutaTehtud!Vaarika toormoosija laktoosivaba hapukoorega☺️Superhea👍See kook läheb kordamisele!
VastaKustutaRõõm- rõõm:)
KustutaUurin, kas küpsised on sisus tehtud peenikeseks puruks nagu nt juustkoogi põhja jaoks või pigem tükiline?
VastaKustutaTere! Kindlasti jätta tükiliseks, sest kui peenikeseks puruks teha, siis jääb tekstuur hästi tihke ning lõpptulemus ei jää nii maitsev ja kõrge:)
KustutaTere,kas hapukooore hulka suhkrut ei pandagi!
VastaKustutaEi panda, sest küpsised annavad piisavalt magusust!
KustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaHei! Kas Domino küpsiste vahel olev kreem läheb ka põhja hulka, või ?🙂
VastaKustutaJah, ikka! Need aitavad koogipõhja siduda:)
Kustuta